Krisztus követése?

Egyik nap, mikor Sanyival épp az M5-ös autópályán süvítettünk Kecskemét felé, hogy a többiekkel együtt egy újabb szolgálaton vegyünk részt, feltettem neki a kérdést: vajon mit jelent Jézust követni, és egyáltalán hogyan kéne helyesen követni?

A következő választ kaptam: Az, hogy Jézust kövessük, egy meghívás. Meghívott minket, hogy Vele együtt éljünk, és  Vele dolgozzunk az aratásban. Az eke szarvára kell tenünnk a kezünket, és csak előrefelé szabad néznünk. Ne tekintgessünk hátra. Szántani, aratni nem feltétlenül egy könnyű munka, de az Ő igája édes. 

Követni pedig csak azt tudjuk, akit látunk. Jézust sem szabad szem elől tévesztenünk. Itt nem kell követési távolságot tartanunk, sőt! Minél közelebb vagyunk, minél közelebb maradunk hozzá az út során, annál jobban fog menni dolog. 

Miután ilyen jó kis választ kaptam, később bátorkodtam megkérdezni a többieket is, hogy ők mit gondolnak erről a témáról.

Laci, Tibi és Zoli erre azt felelte, hogy számukra Krisztus követése azt jelenti, hogy az értékrendjük azonos az Övével. Illetve mielőtt tesznek, vagy mondanak valamit, igyekszenek végiggondolni, hogy mit csinálna Jézus az adott helyzetben, és próbálnak aszerint cselekedni. (WWJD = What Would Jesus Do?) 

És nektek mit jelent Jézust követni? Írjátok le megjegyzésben a bejegyzés alá. :) 


Tihanyi Klára

Megjegyzések