Ászáf-kurzus Bükkszentkereszten

Csodálatos helyen, a még csodálatosabb Istennel

….lelkem és testem sóvárog az élő Isten után. /Zsolt 84,3b/

Közel 50 fővel együtt kerestük Isten arcát a bükkszentkereszti Ászáf-kurzuson. Egy csodálatos helyen talán egy picivel még könnyebb keresni, hogy hogyan tudunk mélyebben együtt lenni a még csodálatosabb Istennel. 

Sokaknak ez volt életük első lelkigyakorlata. Nagyon mélyen élték meg azt, hogy mit jelent Istent szabad szívvel imádni. 

A tanításokban a Szentlélek egyre mélyebbre vitt bennünket. "Közeledjetek az Úrhoz, és ő is közeledni fog hozzátok!" - mondja Jakab apostol. Nagyon jó volt együtt megélni az Isten felé való közeledést. 

A kurzusról hazafelé nagy lelkesedéssel osztottuk meg egymással az ott tapasztaltakat. Valóban a testünk és a lelkünk is Istenre vágyik. Őbenne találja meg egész lényünk a békéjét, az örömét és a boldogságát.

Nagyon jó volt ebben a kurzusban az is, hogy a ferences nővérekkel együtt tarthattuk. Ez nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy egy már beimádkozott légkörbe érkezzünk meg. 

Nagyon jó volt megünnepelni a szentmisét abban a szabadságban, hogy mi, akik ott voltunk, bátran elmondhattuk hálaadó imáinkat, a könyörgéseinket pedig nagy hittel emelhettük az élő Istenhez. Ott is Isten jelenlétét éltük át. 

Erre bátorítottuk egymást a kurzus végén is, hogy mindenki tartson ki abban, hogy nap, mint nap bemenjen Isten jelenlétébe. Itt van a mi életünk forrása. És az Ő jelenlétéből kilépve mehetünk és végezhetjük azt a feladatot, amit Isten ránk bízott. A csodálatos Isten, csodálatos dolgokat bíz ránk. Ebben igazi öröm van, igazi lendület, igazi tűz. A Szentléleknek a tüze.

Igen, valóban jó volt egy csodálatos helyen, a még csodálatosabb Istennel.

Csiszér Laci

Az átformáló szeretet

„Szemeimet a hegyekre emelem: honnan jön az én segítségem?
Az Úr ad nekem segítséget...” 
/Zsolt 121, 1/


Különleges lehetőség volt számomra, hogy elmehettem Bükkszentkeresztre, s részt vehettem ezen a
hétvégén a szolgáló csapatban, olyan Testvérekkel együtt, akiket nagyon szeretek.

Az Ászáf-kurzus, ami a dicsőítő életformába visz beljebb, mindig is a legkedvesebb kurzusom volt, mióta csak megszületett. Fiatal-felnőtt megtérőként a kezdetek óta hív Isten a dicsőítésbe azzal együtt, hogy nem játszom hangszeren, és énekes sem vagyok.

Minden Ászáf-kurzuson megtapasztalom Isten mély, életet átformáló szeretetét, értünk harcoló hatalmát és erejét. Látom, ahogyan megyünk beljebb a dicsőítésben, hogy hogyan nyílnak meg a szívek, s fordulnak a tekintetek Isten felé. Így volt ez Bükkszentkereszten is, ahol a hétvége gyümölcseként új kapcsolataink lettek, aminek nagyon örülök, s többen a résztvevők közül a nyári nagyközösségi táborunkba is eljönnek. 

Nem olyan régen egyik résztvevő megosztotta velem, hogy „azóta az Ászáf-kurzusból él”- dicsőít és erőt merít, új lendületet kapott. Volt testvér, aki a megbocsátásban kapott erőt, és ezáltal lelki gyógyulást.

Szolgálóként voltam ott, s éppen egy számomra fájdalmas teherrel érkeztem; Kati (Arm Katalin) megjegyezte: talán Isten felül akarja írni ezt a dolgot.... És igen, megtette. Ő hűséges és Nála minden élethelyzetben van gyógyulás.

„Mert Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.” /Zsid 13,8/

Ő AZ ÉN SZEMÉLYES MEGVÁLTÓM!

Nagyné Bolla Heni



Megjegyzések