Siófokon nem csak a Balaton vár

Lelkes kis csapattal érkeztünk Siófokra július 20-án, ahol csütörtökön délután utcai evangelizációt tartottunk a város főterén. A zenekarral együtt több testvér jött az Új Jeruzsálem Közösségből és Jászságból, valamint nagy örömmel fogadtuk, hogy fiatalok is érkeztek közénk szolgálni. A hétvégén a Szent Anna kápolnában a kérügma pontjait tekintettük át, dicsőítő, közbenjáró és hálaadó blokkokkal, Szent Anna ünnepén pedig, vasárnap, szentmisével zárult a program.

Számomra az utcai evangelizáció jelentette a legnagyobb meglepetést és élményt. Délután még a tűző napon kezdtünk az Atya szeretetéről tanúságot tenni, énekelni. A bűnbe érkezettségünk és Jézus megváltásának meghirdetése sokakat megállított, akik a téren áthaladtak vagy a távolban a padokon ülve szemlélték, mi történik. Az igehirdetés és zenei blokkok alatt beszélgettünk az ott összegyűlt emberekkel, akik közül nekem kiemelkedő találkozás volt azzal az 5 fiatallal, akik távolabb ültek. Hozzájuk érkezve közelebb jöttek hozzám, felálltak, hogy jobban tudjunk beszélgetni és őszinte érdeklődéssel tették fel kérdéseiket életről, halálról. Megdöbbentő volt számomra, mennyi fájdalom tartja távol az embert Istentől, mennyi hazugság, amit a világ elhitet, mert hangosabban dübörög nap, mint nap… Azzal a „teherrel” zárult bennem ez a délután, hogy mennünk kell, megszólítani az embereket, elmondani sokaknak, hogy Isten szereti őket, hiszen ezen a délutánon élővé vált számomra a Biblia: „Mert a teremtett világ sóvárogva várja, hogy Isten fiai megnyilvánuljanak.” (Róm 8,19). Megindító volt az az idősebb férfi testvér is, aki csak állt és sírva mondta, hogy nem érti mi történik, nem érti, mi ez; énekelünk, beszélünk, ő pedig folyamatosan sír… Isten atyai, átölelő és elfogadó szeretete érte el őt.

A missziós „feladatunk” mellett sokat kaptunk ettől a hétvégétől: örömben, vidáman voltunk együtt, kicsit strandoltunk is, és ami kiemelkedő volt, a siófoki testvérek vendégszeretete sok-sok finomsággal halmozott el minket, szeretettel és figyelemmel gondoskodtak rólunk. Nagyon nagy köszönet érte nekik!!!!

Uram, Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy Te ma is hívsz, ma is útnak indulsz keresni, aki elveszett. A Te Lelked vezetése által legyen bátorságunk Rólad tanúságot tenni. Ámen!

Nagyné Bolla Heni

További képek: ITT



Megjegyzések