Újra együtt! :-)


Eljött a nagyon várt nap, szeptember elseje. A gyerekek ezen a reggelen újra személyesen betérhettek az iskolákba (végre nem az egérrel kattintgatva, vagy a mobillal szöszmötölve), ismét találkozhattak egymással, csak úgy zsongott minden az örömteljes gyerekzsivajtól.

Hálát adunk Istennek, hogy ennek is részesei lehettünk. Kedden két tanévnyitó szentmisén is szolgálhattunk. Reggel nyolc órakor a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tornacsarnokában nyolc órakor elkezdtük énekelni az első dalt, együtt az iskola kórusával, az összes gyermekkel, az igazgató bácsival, tanárokkal, szülőkkel. Szentlélek jöjj, lobogó láng!

A szentmisében Dávid atya nagy szeretettel adta át Jézus csodálatos üzenetét az iskolásoknak és a kicsiknek: Ne aggódjatok, ne féljetek! Játékos módon, egy tojással illusztrálva tanított arról, hogy legyen élet bennük, ne legyenek "üres tojások". Majd megáldotta a gyermekek iskolatáskáit.

A tanévnyitó ünnepség után gyors pakolás, hogy minél előbb átjussunk Imrehegyre a templomba, ahol az ott élő lurkóknak is ünnepélyesen, szentmisében megkezdődött az új tanév. Dávid atya itt szintén kiemelte az üzenetet: Ne aggódjatok, ne féljetek! A táskák megáldása természetesen itt sem maradhatott ki.

Jó volt ez a délelőttünk, ma is megtapasztalhattuk Isten végtelen jóságát.

A mi dicsőítő csapatunk szívből kíván minden tanulónak, tanítónak, tanárnak boldog, sok örömben gazdag tanévet! Imádkozunk a vírushelyzet megszűnéséért, hogy az iskolatáskák kopjanak el a használattól, ne kelljen újra csak otthon a négy fal között tanulni ( táska nélkül ).

Molnár Sanyi




Megjegyzések