#CSODA

Csörög a telefon, Laci hív minket telefonon. Reggel fél hat van, kezdődik a közös imánk. Minden hétköznap és szombaton így együtt indítjuk a napunkat, olvassuk az Igét, a következő fejezetet az evangéliumokból (ma a Mt 16-ot), befogadjuk Jézus szavait, az Ő gyógyító tanítását. Isten jelenlétében imádkozunk, hálát adunk minden jóságáért, majd közbenjárunk a családunkért, szolgáló testvéreinkért, és mindenkiért. Kb. fél hétig tart az együttlétünk így, majd rövid időre elköszönve, ki-ki elkezdi a napi teendőit.

2021.01.27. szerda van, és ha szerda, akkor személyesen is találkozhatunk. Összekapjuk magunkat az útra, mert újból vár minket Kecel, ahol ezen a napon is közvetítve lesz a dicsőítés.

Este hatkor indul maga az alkalom, de mi tíz óra után megérkezünk, hogy folytathassuk ott, ahol nemrég telefonon keresztül tartottunk. A vírus miatt sajnos még mindig ritka a lehetőség arra, hogy személyesen találkozzunk, így igencsak van miről mesélnünk egymásnak. Mint Tibi testvérem a múltkor is elmondta, most is újra megosztottuk a jelenlegi helyzetünket, érzéseinket, gondolatainkat, ezen a délelőttön is személyesen imádkozunk mindegyikőnkért, szándékainkért. Ez nagyon bensőséges jelenlét, közel vagyunk Istenhez, és egymáshoz is egyre közelebb kerülünk. Délután a dalokkal foglalkoztunk, egészen estig, észre sem vettük, hogy már lassan idő van.

Hatkor elkezdődött a dicsőítés, Laci buzdító szavaival Ábrahámot hozta elénk, aki hitt az Úrnak, engedelmeskedett, és hogy nekünk is hinnünk kell Jézus Krisztusnak, tegyük meg amit mondd, adjuk át Istennek mindenünket. Most is az első dallal kezdtünk, mint mindig :-), énekeltük: Te vagy méltó Istenünk! Ünnepeltük, hogy Jézusban bízunk és Vele táncolunk örökké.

Imádkoztunk, örültünk, a Rómaiaknak írt levél 4. és 6. fejezetéből kapott üzeneteknek.

„Jézus Te vagy minden örömöm forrása!„ Szólt a dal, ünnepeltünk. Isten szeretete átjárt minket, és hiszünk abban, hogy kinyílnak az ajtók Isten előtt, és az emberek rálelnek a legnagyobb, igazi kincsre.

Molnár Sanyi








Megjegyzések