#CSODA

Újra elérkezett a szerda reggel, s mint ahogyan azt már régóta szoktuk, fél hatkor elkezdtük a reggeli imánkat. Hét óra után gyors készülődés, majd elindultunk Kecelre, hogy időben megérkezzünk, és minden beleférjen a napunkba: tudjuk újra megosztani egymás között az elmúlt időben történteket, és hordozzuk egymást az imáinkban. Ez nagyon fontos nekünk, ilyenkor tudjuk őszintén feltárni a bennünk zajló dolgokat, gondolatokat, örömöket, problémákat. Közbenjárunk egymásért és másokért, családjainkért, gyógyulásokért, szabadulásokért.

Délután összeraktuk a cuccokat, felpakoltuk a hangszereket és az estére kiválasztott dalokat átnéztük. Hamar eljött a hat óra, kezdődött az online dicsőítés. Laci a zsoltáros szavaival kezdett imádkozni:

Emeljétek föl fejeteket, kapuk, ősi kapuszárnyak, táruljatok, hadd vonuljon be a dicsőség királya! Ki a dicsőség királya? Az Úr, a hatalmas és erős. Az Úr, a harcban verhetetlen. Emeljétek föl fejeteket, kapuk, ősi kapuszárnyak, táruljatok, hadd vonuljon be a dicsőség királya! Ki ez a dicsőség királya? A Seregek Ura a dicsőség királya.  
/Zsolt 24,7/

Ezen az estén a testvéri közösségekért, az egymást között lévő szeretet növekedéséért, a különbözőségek elfogadásáért imádkoztunk.

Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük. / Mt 18,20 /

Különösen jó volt becsatlakozni a saját városomért, Vecsésért való imába, így hozhattam az én családomat, testvéreimet, barátaimat és minden vecsési embert az Úr elé. Kértük, hogy ebben a városban és mindenhol az igaz szeretet legyen az összetartó erő a testvérek között. Jézus szavai ezek:

Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt. 
/Jn 13,35/

Ezért imádkozva folytattuk az estét, kérve az erősödést szeretetben. Lassan a közvetítési idő lejárt, pillanatok alatt elrepült, már csak annyi maradt, hogy elbúcsúzzunk.

Újra és újra halljuk amit Jézus mond. Ma is, holnap is és mindig:

Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt. 
/Jn 13,35/

Vágyom rá, és szívből kívánom, hogy a mi életünk is így folytatódjon, ahol kell változzon, ismerjenek fel minket, mint tanítványok. Isten segítsen ebben minket! Ámen.

Molnár Sanyi







Megjegyzések