#CSODA

Újra szerda, egy teljesen új, Istentől kapott nap, amikor együtt lehettünk. Reggel összegyűltünk, hogy megosszuk a gondolatainkat, véleményünket, az épp aktuális élethelyzetünket. Délután az estére készülve, a kiválasztott dalokat próbáltuk. Az mai legfőbb üzenet ezen a napon az volt, hogy Isten Igéje mennyire érintett meg bennünket, hogyan alakít át minket, tanít meg egyre jobban szeretni. Köszönünk Urunk mindent tőled!

Imádkoztuk:

Jó dolog az Urat dicsérni, nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni; reggel hirdetni irgalmadat, éjszaka meg hűségedet, tízhúrú hárfával és lanttal, énekkel és muzsikával. Tetteid, Uram, örömmel töltenek el, kezed művein ujjongok: „Mily fönségesek a tetteid, Uram, s gondolataid nem lehet kifürkészni!” Az értelmetlen ember nem foghatja fel, a balga nem ismeri meg őket soha. A bűnösök nőhetnek, mint a fű, a gonoszok csillogva járhatnak: örök pusztulásra vannak ítélve mind, de te fölséges vagy örökkén-örökké. Lám, ellenségeidnek el kell pusztulniuk, a gonosztevőket szétszórják mind, de belém erőt öntesz. Fejem fölemelted, mint a bivaly szarvát, és fölkentél színtiszta olajjal. Szemem letekint ellenségeimre, fülem hallja a gonoszokat. Az igaz virul, mint a pálma, fölfelé nő, mint a Libanon cédrusa. Az Úr házában vannak elültetve, Istenünk csarnokában virágoznak. Még öregkorukban is gyümölcsöt teremnek, tele vannak nedvvel és élettel, hogy hirdessék: „Az Úr igazságos ő az én sziklám, igazságtalanság nincsen benne!”
/Zsolt 92,2-16 /

Igen, az Úr szava igazságos, ma is, és mindenkor jót akar nekünk, új szívet ad, ha kell, mint a legszeretőbb apa megdorgál, helyreigazít, hogy meggyógyuljunk. Ő végtelenül irgalmas, Igéje új életre kelt, szerető emberré alakít át.

Az Ige megtanít örülni, látni a szépet, az Ő ajándékait, sokszor olyanokat, amik mellett olyan hosszú évekig elmentünk. Kidobálja belőlünk a haszontalant, és mindezek helyett sokkal jobbat ad. Mennyiszer ajándékoz olyan, amit a legszebb álmainkban sem tudtunk volna elképzelni.

Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges.
( Mt 19,26 )

Az Igéjén keresztül szól hozzánk és üzeni ezt is: Ember nem tud segíteni, de Istennek nincs lehetetlen, nincs elveszett élet, nincs mélység, ahová nem ér el a szeretete, az Ő megmentő karja:

A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki. Hűségesen elviszi az igazságot, nem lankad el, sem kedvét el nem veszti, míg az igazságot meg nem szilárdítja a földön. Az ő tanítására várnak a szigetek.
( Iz 42,3-4 )

Gyorsan elrepült ezen az estén is az idő, a közvetítés vége felé közeledtünk. Kikapcsoltuk a hangszereket, és bekapcsoltuk magunkat az „ Életreform kurzusba. Így telt el ez a szerdánk.

Szavad fáklya a lábam elé, világosság az utamon.
( Zsolt 119,105 )

Az Ige kifogyhatatlan szeretet, mindig új, drága forrás.

Köszönjük drága Istenünk, hogy világítasz nekünk, köszönjük, hogy a Te Igéd a hazaút fénye, köszönjük, hogy mindig a jó és helyes irány felé vezet. Hála Neked mindenért, köszönjük, hogy az Igéd hallhatóvá teszi a Te drága hangodat, átölel a Te drága szereteteddel! Köszönjük, hogy a Te Igéd gyógyszer minden gyengeségünkre, betegségünkre!

Köszönjük, hogy a Te Igéd megszabadít a régtől, a rossztól, megismerteti a szépet és jót napról napra, mindenkinek szól, mindenkit szeret! Köszönjük azt az örömöt, amit csak Te adhatsz! Légy mindenkor áldott drága édes Istenünk!

Molnár Sándor







Megjegyzések