Új Jeruzsálem közösségi nap

Tegnap ismét Zoom-on találkoztunk az Új Jeruzsálem Közösséggel. Ahogyan azt már megszokhattuk, 15:-00-kor kezdődött az alkalom és kb. 17:45-ig tartott. Az zoomolás során nagyjából 55-en voltunk együtt. 

A köszöntés és hirdetések után Kunszabó Zoli arról beszélt, hogy milyen párhuzam van Jézus 40 napos böjtje és a mi böjtünk között. Fontos, hogy csatlakozzunk Jézushoz ezekben az időkben is, vegyük fel Isten fegyverzetét, és menjünk bele a nehéz harcokba is.

Ezután egy fél órás dicsőtés következett, melyben a dalok a böjt, megtisztulás, harc, valamint az Isten jelenlétében való gyönyörködés témái köré voltak építve. 

A zoomolás Nagy Zsolti tanításával folytatódott, ami a "Lelki utunk a pusztán át az Ígéret Földjére" címet viselte. Zsolti a választott nép vándorlásának történetet hozta elénk. Kifejtette, hogy a rabszolga mentalitás alkalmatlan ahhoz, hogy belépjünk vele az Új Országba, előbb meg kell tisztulnunk, és el kell veszítenünk hamis önmagunkat, hamis identitásunkat. Meg kell szabadulnunk a birtoklásvágyunk önzésétől, a becsvágyunk önzésétől és a hatalomvágyunk önzésétől. Mindemellett kiemelte, hogy nem a belénk oltott vágy a rossz, hanem az, ha a cél hamis, és nem Istenre mutat. Utunk harcos és sikere az elméyülő Isten-kapcsolaton múlik. Fontos kérnünk az Urat, hogy tanítson meg imádkozni, szeretni és élni. 

A tanítást követően hátra volt még pár tanúságtétel, majd közbenjártunk egymásért. Végül hirdetések és egy fél órás záró dicsőítés következett. 

Hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy legalább ilyen módon találkozhatunk és erősíthetjük egymást. Együtt imádkozhatunk, dicsőíthetünk és tanulhatunk Róla. Áldott legyen az Ő neve! :) 

Tihanyi Klára



Megjegyzések