Lelkes Nyári Este

2021.07.19-én Pestszentlőrincre vezett az utunk, ahol a Lelkes Nyári Esték első napján szolgáltunk. Kecelről indult útnak Laci, Klári, Zoli, Patrik és Vera, majd Kiskőrösről csatlakozott hozzájuk Viktor, Dávid, Bogi és Ibolya, Kecskemétről pedig Tibi és Kriszti. Velük tartott még néhány fiatal is, akik a Lelkes programok iránt érdeklődtek.

Az alkalom előtt a 07.24-i Ez az a nap! koncertre próbáltunk Prazsák Lacival és Boros Emesével kiegészülve.

A próba után a Nyári Esték első szentmiséje következett, amelyet Mohos Gábor püspök atya celebrált. Nagyszerű megtapasztalni azt, amikor sok fiatal nyitott szívvel vesz részt a szentmisén és együtt dicsőíti Istent. A szentmise szentségimádással folytatódott, ahol egységben emeltük fel Jézus nevét és megvallottuk, hogy Jézus köztük jár és megérinti a szíveket. Akit pedig Jézus megérint az nem marad ugyanaz, mert Ő átformálja a szíveket. Néhány dal után Laci egy rövid tanítást tartott Lélek szerinti élet címmel. Azután folytatódott a dicsőítő szentségimádás, amely alatt a Lelkes fiataloktól lehettet imát kérni, imaszolgálat keretében.

A Lelkes Nyári Esték különlegessége, hogy a résztvevők köre nagyon változatos. Vannak olyan fiatalok, akik már sok éve rendszeres látogatói a karizmatikus megújulás ifjúsági programjainak és sokan vannak, akiket a barátaik hívnak el, hogy belekóstolhassanak a Lelkes Napok légkörébe, az Istennel való találkozásba.

Hálásak vagyunk, hogy a Lelkes Napok szervező csapatához társulva hirdethetjük Jézus örömhírét és vezethetjük a fiatalokat még mélyebbre Isten ismeretében és jelenlétében a dicsőítés által.

Pecze Krisztina









Megjegyzések