Az egri rózsa

Szerda este Egerben szolgáltunk a Közösségben Jézussal nevezetű alkalmon. Az esemény a minorita templomban került megrendezésre, ami - a szervezők nagy meglepetésére is - az elsőtől az utolsó padsorig teljesen megtelt. Azt tapasztaltuk, hogy az emberek nyitott szívvel és lelki tápláláékra éhesen érkeztek, és nagyon várták már ezt az estét.
Kis csapatunk ezen a szolgálaton kibővült két keceli jóbarátunkkal is: Rideg Verussal, aki énekelt, és Kollár Noémivel, aki vetített.
17 órakor szentmisével kezdődött a program, amit Szabó József atya celebrált. Nekem személy szerint nagyon tetszett a szentmiseszándék és a prédikáció is. Mindkettő az evangelizációhoz kapcsolódott, arról volt szó bennük, hogy Istentől kérjünk bátorságot az örömhír terjesztéséhez, hogy elő tudjunk vele állni, akár alkalmasnak, akár alkalmatlannak érezzük magunkat.
A mise után Kunszabó Zoltán diakónus, az Új Jeruzsálem vezetője tartott előadást a közösségről. Beszélt arról, hogy miért fontos közösségbe járni, milyen emberek alkotják azt, hogyan használja Isten őket és mi a célja velük. Máté evangéliumának 13,47-es verse alapján kiemelte, hogy a csoportok nagyon sok különböző emberből - "sok különböző halból" - állnak, de a Szentlélek eggyé teszi őket.
Ezután dicsőítéssel kötött szentségimádás következett, ami nagyon szép volt. Mindig olyan jó fizikailag is közel állni az oltáriszentséghez és dicsérni Őt.
A záró áldás, majd pakolás után a helyi testvérek nagyon kedvesen meghívtak bennünket agapéra. Igazi terülj-terülj asztalkámat varázsoltak számunkra. 
Számomra további meglepetés volt, hogy a pakolás közben odalépett Verushoz egy néni, és a kezébe nyomott pár szál vörös rózsát, meg néhány rózsafüzért, hogy ezeket nekünk szeretné adni ajándékba. És aki ismer engem, az tudja, hogy mit és mennyit jelent számomra a vörös rózsa a Jóistentől. #CallSignRose

Tihanyi Klára







Megjegyzések