Egy délután Márianosztrán

Február 5.-én szombaton a zenekar a márianosztrai bazilikában szolgált, ahová a Szabó család meghívására jutottunk el. A dicsőítést és a dicsőítő szentségimádást Szabó-Sebők Andi jóvoltából ismét tudtuk közvetíteni, alább Szabó Imre írását olvashatjátok erről az eseményről.

Tihanyi Klára

Sziasztok! Hála a Jóistennek, nagyon jó kapcsolatban vagyunk Laciékkal, így a napi szintű beszélgetések által kialakult, hogy mi, mint Szabó család hogyan tudjuk segíteni a zenekar hétköznapjait.
Szeretett feleségem ismeretsége, határozottsága és szervezőképessége a "Csiszér Band"-et eddig általuk még "érintetlen" templomokba juttatta el az elmúlt néhány hónapban, ahol minden alkalommal már a szervezés során törekedetünk arra, hogy ahol csak lehetséges, ott az őket megillető fogadtatásban legyen részük. (Itt legyen szó akár az anyagi, akár az emberi megbecsülésről. Ezek apró figyelmességek - pl. itt-étel ital bekészítése - de nekik tudjuk hogy sokat számít. Hiszen üres hassal hogy lehet dicsőíteni? :))
Hasonló előkészületek után jutottunk el velük 2021. február 5.-én a pálos szerzetesek egyik ékkövére, Márianosztrára is, hogy tovább vigyük a Szentlélek tüzét, hogy a szívekben munkálkodjon.
A bazilika igényes, gyönyörű szobrokkal és festményekkel ellátott helységei adtak teret egy délután erejéig annak a közel 200 embernek, akik azért gyűltek össze, mert hallani akarták a dicsőitő dalokat, majd részt szerettek volna venni a szentmisén és a szentségimádáson, melyen végig Laciék szolgáltak. (Beszéltem olyan emberrel is itt a márianosztrai eseményen, akiről kiderült, hogy egészen Kassáról jött el ide.) 
Ebben a gyönyörű kis ékszerdobozhoz hasonlitható bazilikában amint felcsendültek az első akkordok, a hívők kórusban, hangosan énekelve, - némelyek állva,vagy éppen térdre ereszkedve - dicsőítették az Istent. Mindenkin látszott, hogy ugyanazért jött ide: meg akarták tapasztalni a Szentlélek kiáradását és Jézus Krisztus kegyelmét a tiszta szeretet által!
András atya hálát mondott az Úrnak mindenért, mindenkiért és az este csodálatos lefolyásáért. Ezzel én is így voltam, mivel ismét hallhattam a gyermekem csengő hangon énekelni a zenekar kíséretében, közben kedvesem kezelte a kamerát az online közvetítéshez, és még az énekek szövegének kivetítéséről is gondoskodott. Én sem énekelni, sem pedig zenélni nem tudok, így a segítés terén megmaradtam a ki- és bepakolásnál,  az előkészületeknél, illetve feliratkoztam az állandó támogatók sorai közé. Így biztosan mindenki azt teszi hozzá a családból, ami vélhetőleg előrébb tudja mozdítani az amúgy is már mozgásban lévő, 4 keréken guruló imaszolgálatot, hogy ott küzdjenek meg a lelkekért, és vigyék el az örömhírt zenéjük és jelenlétük segítségével, ahová a Szentlélek irányítja őket. Bizony, mert ez a szolgálat valójában egy komoly szellemi harc.
Az estét agapéval zártuk, ahova András atya invitálta meg a csapatot útnak indulásuk előtt. Mint megtudtuk, ez a vacsora a helybéli emberek munkájával és segítségével jött létre. Hála, megbecsülés és köszönet érte!
Külön segítséget az este megszervezéséhez és kivitelezéséhez feleségem testvérééktől - Sebők Attilától és kedves családjától kaptunk, akik többek között a rendezvény megkezdése előtt egy kiadós ebédre is vendégül látták az utazó zenész "hirnököket". Természetesen Laciék itt is azonnal dicsőitésbe fogtak, bezenélve a házat csodás dalaikkal.
Öröm és boldogság látni a Szentlélek munkálkodását a szívekben, amihez remélem mi is személyesen még sokszor hozzá tudunk járulni a jövőben. Mindenkinek, - akármekkora is volt a segítségnyújtás vagy a hozzájárulás az este megvalósításához - hálásan és szívből köszönjük a zenekar és magunk (Szabó család) nevében is. A Jóisten tartson meg mindenkit kegyelmében és vigyázzon mindannyiunkra!

Szabó Imre















Megjegyzések