Újuljatok meg!

Ápr. 28-án Kiskunhalason a katolikus közösségi házban ismét volt Újuljatok meg!-imaalkalom.

Az este 18:30-kor szentmisével kezdődött, amit Hozdik Zsolt atya celebrált. A homíliában arról beszélt, hogy inkább Isten akaratát kell teljesítenünk, mint emberekét. Na, de honnan lehet felismerni, hogy mi Isten akarata? Hogyan hallhatjuk meg az Ő hangját? Ezeket a kérdéseket boncolgatta a Szentírás alapján.

A mise után Laci buzdította a résztvevőket. A hit lépéseiről mesélt, hogy ahogyan az asszonyok, akik Jézus sírjához mentek és nem tudták, hogy hogyan fogják elgördíteni a követ, de csak mentek tovább, hogy valahogy igen is meg fog oldódni a dolog, úgy kell nekünk is megtenni az életben a hit lépéseit. Lehet, hogy nem mindig tudjuk előre, hogy egy-egy dolog hogy fog megoldódni, de mennünk kell tovább azon az úton, amire a Jóisten meghívott bennünket.

És azt is megemlítette, hogy ahogy ezen az úton járunk, a szűkösvényen, úgy Isten fog hozzánk küldeni olyan embereket, akiknek majd hirdetnünk kell az evangéliumot. Akiket hordoznunk kell. Akiknek segítenünk kell. Mert Isten ma is naponta növelni akarja a hívők számát és mi is az Ő eszközei kell, hogy legyünk ebben.

A buzdítás után dicsőítéssel folytattuk az alkalmat, ami egészen 21:00-ig tartott.

Családias hangulatú, szép és mély este volt, amiért hálásak vagyunk a Jóistennek!

Tihanyi Klára



Megjegyzések