„Anyaaa! Eljöhetek máskor is ide?!”

Budapesten került megrendezésre a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 31. Országos Találkozója; szeptember 30-án Rákoskeresztúron, a gyönyörű Riz Levente Sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek.

Öröm volt látni a sok fiatal résztvevőt a szervezők, és a segítők között. A zenei szolgálatot Laciék végezték különleges módon: fiatalokból álló énekkórus színesítette a csapatot oly módon, hogy a kórus egy-egy tagja néhány dalban előre lépve szólót énekelt.

A Rendezvény mottóját Ezekiel próféta könyvéből választotta a Megújulás Szövetségének Szolgáló Bizottsága: „Őrállóul rendeltelek” ( Ez 3,17)

Fábry Kornél püspök atya tanításából és prédikációjából idézve:
Komoly szellemi harcban élünk. A hit megőrzésére hívott minket Jézus, és arra, hogy tisztán továbbadjuk másoknak is. A szellemi harc lényege, hogy annak hatására, hogy mi elmondjuk az Örömhírt, a bűnös ember elhagyja bűnös útját és rátaláljon Jézusra, az Életre. Mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának. Váljunk inkább őrállókká. Te ott vagy őrálló, ahol vagy. És ott te vagy az őrálló, mert neked is beszélt már valaki Jézusról. Add hát tovább az Örömhírt! Mindenki hallotta már a környezetedben? Az Úrral való Egység imájára hívta föl a figyelmünket. Azért kaptuk erre a korra, hogy használjuk. Ereje van, megvakítja a Sátánt, tehetetlenné teszi. Erősítsük egymást és imádkozzunk, mert az ördögnek egy valami biztosan nem tetszik: hogyha imádkozni lát minket.

Álljon itt még néhány résztvevő gondolata és tanúságtétele a Találkozón átélt élményeiről.

Holló Gábor atya:
„A délelőtti program egyik meghatározó része volt a megtérésre hívó rész. Kunszabó Zoli diakónus és Bartha Angéla szociális testvér a tízparancsolat alapján vezettek bennünket abban, hogy felismerjük és megbánjuk a bűneinket - hiszen ez az első lépés afelé, hogy elfoglalhassuk őrállói pozíciónkat. Az egyes pontok között újból és újból hívtuk a Szentlelket, nyelveken imádkoztunk.

Személyesen, résztvevőként is nagyon hatékonynak éreztem a bűnbánattartásnak ezt a közösségi és igazán Szentlélektől átitatott módját. Emellett gyóntató papként azt is örömmel tapasztaltam, hogy milyen mélyen és mennyire erőteljesen megérintett sok-sok résztvevőt a Szentlélek új, megtérésre hívó szele. Istennek hála a nagy számban jelenlévő és szolgáló paptestvérért, akikkel órákon át kitartóan és szeretettel hallgattuk a gyónásokat!”

Kiss-Berta Bea, szerkesztő riporter:
A győztes oldalon állunk. Már eleve a győztes meccsre vettünk jegyet. Ámen, halleluja!
...az egész csarnokon érezni lehetett a szomjúságot; a javulni és növekedni vágyást. A csendben pedig azt, ahogy Jézus munkálkodik; sebet gyógyít, vigasztal, szemeket és szíveket nyit meg. 

Czopf Klára nővér Mária és Márta történetét hozta. A történet elején még mindenki a helyén volt, amíg Márta ki nem jött a sodrából, és helytelenül nem kezdett el viselkedni, ezzel megszűnt a „helyt-állása”. Ekkor szólítja meg Jézus: „Sok mindennel törődsz, téged sok minden nyugtalanít, de csak egy a szükséges” (Lk 10:41). Vagyis Isten jelenléte! Az Istené, akiért teszem azt, amit itt és most teszek. Akivel jelen vagyok ott, ahol vagyok, ahova őrállóként állítottak. Az őrálló életében a megkülönböztetés nagyon fontos. Nem indulhatunk ki magunkból, Isten szavából indulunk ki. Az igazi őrálló az Isten. Ha Ő velünk, ki ellenünk!

Szabó József atya rávilágított az egyik legnagyobb veszélyre - a hazugság atyjára, a tolvajra – a gonosz alattomosan működik, úgy lop el dolgokat, hogy nem vesszük észre. Fontos felismerni a jelenlétét. A gonosz a hazugság útja, Jézus pedig az Út az Igazság és az Élet.

Takács-Váry Zita, a Befogadlak Alapítvány önkéntese, aki egy csoport istenkereső fiatalt kísért el a találkozóra:
„Számomra a legcsodálatosabb érzés volt, mikor a négy borsodi fiatalommal vártuk, hogy sorra kerüljenek a közbenjáráshoz. Ültünk egy lépcsőn csöndben, a Csiszér Band dicsőített, Jézus pedig ott volt az Oltáriszentségben. Úgy tűnt, mintha a lányok valamit megéreztek volna Isten jelenlétéből. Nekem ez volt aznap a csoda, megértettem, hogy mellettük a helyem, megérte elvállalni ezt a szolgálatot, mert Isten jelen van. Legtöbbjükön láttam, hogy megérintette őket Isten a közbenjárásban, sőt volt, akinek egy ismeretszava is szólt. Szerintem mindnyájuknak meghatározó tapasztalat volt.”

„Kovácsné Huszthy Anna ötgyermekes édesanya, aki az egész családjával részt vett a Találkozón, óvodáskorútól a felső tagozatos gyermekeivel:
Meghatározó volt számomra, hogy biztonságba tudhattuk a gyermekeinket, így mi is a férjemmel jelen tudtunk lenni teljes figyelemmel a programokon. Nagy hála és köszönet van a szívemben a talpraesett gyerekvigyázókért, akik kreatív ötletekkel, jókedvvel a tarsolyukban készültek fel a szolgálatukra. Bizonyította ezt az is, hogy a gyermekeink türelmetlenül várták, hogy visszamehessenek a délutáni közös játékra. A kilenc éves Dani fiam meg is kérdezte hazafelé menet: „Anyaaa! Eljöhetek máskor is ide?!”

Csiszér Band és a kórus megélése a színpadról: ahogy ők látták a Szentlélek-cseppeket, amivel a mennyei Apukánk áztatott minket:
„A bátorság Lelke áradt ki...”
„Az Egység öröme! /A papsággal is/...az Egyházban!”
„Jézus győzelmének áradása már készen áll. Bele kell állni a Kereszt győzelmébe.”
„Az Úrnak szíve mélységébe csöppentünk.”
„Számunkra már megfeszített a világ. Minden kísértésünk már le van győzve.”
„A harcban Isten a győztes!”
„Az Úr a mi örömünk forrása. Egybe van írva a nevünk.”
„A Szentlélek végtelen boldogsággal töltött el.”
„Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik Őt szeretik”
„Irgalmas és könyörületes az Úr, hosszan tűrő és nagy irgalmú.” Felszabadító volt számomra az alkalom.”

Németh Évi

További képek a szolgálatról: ITT



Megjegyzések