A Lélek körbejár, keresve a nyitott szíveket

November 13-án Győrben a Szentlélek szeminárium Szentlélek-hívó estéjén szolgáltunk a Győri Székesegyházban. 

A szentmisében a Magyar Szentek és Boldogok napjáról emlékezett meg Dávid atya, kiemelve, hogy ezen a napon a szentek különleges módon járnak közben a szeminárium résztvevőiért. A prédikációban arra buzdított minket Dávid atya, hogy keressük a Szentlélek közösségét szívünk egyszerűségében. A Szentlélek azoknak nyilvánítja ki magát, akik bíznak Benne, és Jézus tanítása szerint ehhez egy mustármagnyi hit elegendő:

„Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki gyökerestül és verj gyökeret a tengerben! – megteszi nektek.” (Lk 17:6)

Az Oltáriszentség kihelyezése után következett a Szentlélek-hívás, amikor egy szívvel dicsőítettük Istent, és a közbenjáró testvérek imádkoztak a szeminárium résztvevőiért.  A szolgáló csapatunk tagjai különféleképpen tapasztalták meg a Szentlélek jelenlétét és munkáját. Többen is megtapasztalták Isten szeretetének gyógyító erejét, és a lelki és testi sebek egyaránt gyógyulni kezdtek. A dicsőítés által elmerültünk a Szentlélek érintésében, és Jézus szabadítóként járt körbe közöttünk.

Már a megérkezéskor érzékelhető volt, hogy a Lélek körbejár, várva és keresve a nyitott szíveket, hogy ezen a napon is megerősítse, hogy az Ő szerelme soha nem szűnik meg értünk lángolni.  Ezen a szemináriumon a Szentlélek papjait nevelik, a királyi papságot, a szent nemzetet, akik ismerik és hirdetik a Szentlélek erejét, Isten hatalmát és Jézus Krisztus kegyelmét.

„Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, tulajdonul kiválasztott nép vagytok, hogy annak dicsőségét hirdessétek, aki a sötétségből meghívott benneteket csodálatos világosságára.” (1Pét 2:9)

Áldott legyen az Úr Neve!

Váradi Tibi

További képek a szolgálatainkról: ITT



Megjegyzések