Elsőpénteki szentségimádás

2021.09.03-án Újpesten szolgáltunk a Kertvárosi Szent István Plébánián, szentmise és dicsőítő szentségimádás keretében. Az alakalom elején néhány dalban az Úrhoz emeltük a szívünket. Közben a Szentlélek a 84-es zsoltár néhány versén keresztül megerősített minket abban, hogy a Mennyei Atyánk házában van a mi igazi otthonunk és bármikor elé jöhetünk a szívünk hálájával, gondjaival úgy, ahogy éppen vagyunk.

„Lelkem vágyakozva eped az Úr udvaraiba; lelkem és testem sóvárog az élő Isten után. A veréb is otthont talál magának, s a fecske fészket, hogy kicsinyeit oda rejthesse, oltáraidnál, Seregek Ura, Istenem és királyom! Boldogok, akik házadban laknak, téged örökké magasztalnak.” 
/Zsolt 84, 2-5/

Öröm volt látni, ahogyan a szentségimádás alatt a jelenlévők előrejöttek és az Oltáriszentség előtt leborulva imádták Jézust. A Szentlélek sokakat megérintett és próféciák által is szólt hozzánk.

Együtt dicsértük Istent, mert Ő „kiragadott minket a sötétség hatalmából, és áthelyezett szeretett Fia országába” ahogyan a Kolosszeiekhez írt levélben áll.

Az alkalom végén István atya mondott buzdítást, hogy Isten elküldött minket, hogy ezt az örömhírt másokkal is osszuk meg, akár azáltal, hogy elhívjuk őket a következő héten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Pecze Krisztina








Megjegyzések