NEK

2021. szeptember 6 és 12 között került megrendezésre Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amin több tízezren vettek részt. Szerda és vasárnap kivételével mi is minden nap szolgáltunk a rendezvényen. Hétfőn a Széll Kálmán téren, kedd-csütörtök-péntek az Örs vezér téren, szombaton pedig a Margit-szigeten dicsőítettünk. 

A kettes metró végállomásainál található tereken egy-egy missziós színpadot állítottak fel a szervezők, ahol evangelizáltunk. A dicsőítésen kívül tanúságot is tettünk, továbbá Laci az Új Jeruzsálem közösség által szervezett Tűz-evangelizáción még tanított is. 

Ahogyan telt-múlt a hét, azt tapasztaltuk hogy általánosságban véve egyre többen állnak meg, egyre nyitottabbak lettek az emberek, és estéről-estére nagyobb lett a tömeg. Sokan voltak, akik már találkoztak ilyen fajta dicsőítéssel, de legalább annyian, akiknek teljesen új volt, hogy a katolikusok is kilépnek a templomból és a zene nyelvén próbálják megszólítani őket, és felhívni a figyelmet arra, hogy van Valaki, aki végtelenül szereti őket. Voltak, akik pl. a Tűz-avneglizáció alatt átadták az életüket, és előre jöttek a kereszthez imádkozni. Aztán olyat is láttunk, mikor a nép táncra perdült és elkezdett vonatozni. Voltak nehezebb és könnyebb pillanatok, de az biztos, hogy Isten áldása volt az egész rendezvényen, és sokakat megérintett. 

Az is csodálatos számunkra, hogy a héten végig ilyen gyönyörű idő volt Ez egy külön ajádnék a Jóisten részéről. A másik pedig, amiért nagy köszönettel tartozunk neki, az az Örs vezér téren szolgáló technikus-csapat. Hihetetlenül profik, együttműködőek, segítőkészek, kedvesek voltak. Gyorsak, pontosak, szervezettek és legfőképpen emberségesek voltak velünk. Minden nap meg is köszöntünk a munkájukat, az utolsó este, pedig külön nekik énekeltünk egy ároni áldást is. Szuper, hogy egy ilyen csapattal dolgozhattunk együtt! Köszönjük Jézus! 

A szombati napon, a Margit-szigeten az evangelizációs színpadokkal szemben kissé más jellegű volt a program: délelőtt a Szent András Evangelizációs Iskola sátránál gyerek dicsőítő-dalokat énekeltünk, amihez az adott koreográfiákat táncoltuk, mutogattuk, majd délután Laci részt vett a dicsőítő koncerten a nagyszínpadon Sillye Jenővel, az Eucharisttal, Prazsák Lacival, Fóris Ritával, Mező Misivel és még sok más dicsőítővel, zenésszel. Rengetegen gyűltek össze, hogy hallhassák őket, hiszen ilyen szuper formáció ritkán áll össze. Nagyon jó volt látni, hallani, ahogyan ennyi nagy név együttműködik azért, hogy Isten nevét felemeljék. Nagyon klassz és megható volt!

A szolgálatokon kívül mi is elmentünk a nyitó, majd a záró misére is, az Új Jeruzsálemmel együtt. A szerda délutánt viszont pihenéssel töltöttük, hogy másnap újult erővel folytassuk.

Az biztos, hogy eseménydús volt számunkra a NEK, rengeteg emberrel találkozhattunk, Isten pedig minket is érintett és formált, nem csak azokat, akik felé szolgáltunk. Dicsőség legyen Istennek most és mindörökké!

Tihanyi Klára















Megjegyzések