A közbenjárás ereje…

Hatalmas örömmel mentünk idén is a szombathelyi LÉLEK fesztiválra, ami most is egy kétnapos rendezvénysorozat keretében valósult meg. Pénteken délután érkeztünk meg a székesegyházhoz, ahol az aznapi program nagy része zajlott. A nyitó szentmisén egy helyiekből álló csapat zenélt, mi pedig a szentmise után kezdődő közbenjáró szentségimádáson folytattuk Isten dicsőítését.

A szentmisét Gájer Laci atyával ünnepeltük és számomra nagyon erős volt a szentbeszédből az az üzenet, hogy - idézem - „engedjük meg Istennek, hogy lenyúljon a szívünk mélyén lévő poshadt vízhez, hogy életet fakasszon belőle”. Sokszor ugyanis talán az életünk legsötétebb területein nem engedjük, hogy Isten győzelme kiáradjon, pedig Ő képes arra, hogy a „poshadt víz” élő vízzé váljon, de mindehhez át kell adnunk Neki egészen magunkat. 

Másnap a HALADÁS Stadionban gyűlt össze több száz fiatal és régebb óta fiatal, hogy közbenjárásban Szombathelyet Isten elé vigye, és számomra talán ez volt a hétvége legmeghatározóbb része. Egy ponton ugyanis kiállt 10-15 fiatal és mind egy ima formájában könyörögtek egy-egy területért, minden ima után pedig az egész jelenlévő közösség belement egy erőteljes közbenjárásba az adott szándékokért. 

„mindannyian összegyűltek, hogy egy szívvel, egy akarattal hadba szálljanak”
(Józs 9:2)

Gyönyörű volt megtapasztalni, milyen hatalmas fegyver a szellemi harcban a közösségi közbenjárás; amikor egy szívvel, egy lélekkel kiáltunk fel Istenhez, hogy megláthassuk a győzelmét ezeken a területeken. Hatalmas erő volt ebben, és hiszem hogy aznap falak dőltek le, gyógyulások, helyreállások történtek az Úr Jézus nevében!

Noé Benedek

További képek: ITT




Megjegyzések