Pünkösdöt és jubileumot ünnepelt az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség

Ünnepi hétvége volt 2023. május 27-28! Szombaton nyitott, hálaadó, Szentlélek-hívó estet, vasárnap
pedig ünnepi közösségi napot tartottunk Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatika karán, a Práter utcában.

Nemcsak a Szentlélek kiáradásáért dicsőítettük a Jóistent. 25 éves lett az Új Jeruzsálem Katolikus Közösségünk, 25 éve tartja, formálja, és ösztönzi munkára Isten szőlőskertjében a Szentlélek. Szombaton hálaadás, dicsőítés közben az alapító tagok fölidézték a közösség születését, meséltek a szívükben lobogó tűzről, melyet tovább kellett adniuk. Hallottunk a Katolikus Egyházba való beágyazódás folyamatáról, a közösség szolgálatainak kialakulásáról.

Férjemmel mi 2015-ben vettünk részt először egy nyitott Új Jeruzsálem közösségi napon. Már ekkor megtapasztaltuk azt a lelkesedést Istenért és az Ő akaratának megvalósításáért, ami már 25 éve nem alszik ki az „Újjeruzsálemesek” szívéből. Megindító volt látni a hűséges ragaszkodásukat Istenhez és a Katolikus Egyházhoz, az elköteleződésüket egymás felé. Felemelő érzés közéjük tartozni, meríteni az ő hitükből, példát venni a tettrekészségükből. Öröm számunkra, hogy már mi is velük munkálkodhatunk az Úr szőlőjében.

Erdő Péter Bíboros Úr mutatta be az ünnepi Szentmisét, melyet agapé követett. Szentlélek-hívó dicsőítéssel zártuk az estét. Vasárnap dicsőítés közben a Közösségünk vezetői bemutatták az Új Jeruzsálemben működő kisközösségek szolgálatait majd a jelenlévők megáldották a szolgáló testvéreinket.

Az ünnepi Szentmisét Mohos Gábor Püspök atya celebrálta. Az egész hétvégét az Izajás próféta könyvéből való mondat hatotta át: 

„Mert Jeruzsálemet örömnek teremtem és népét ujjongásnak!”
(Iz 65:18)

Németh Évi

További képek: ITT



Megjegyzések