…szűnik az árnyék Jézus fénye elől!

Immár 4. alkalommal került megrendezésre Gyergyószentmiklóson Erdély egyik legnagyobb keresztény zenefesztiválja, a FeltöltŐ, ahol július 1-jén mi is felléptünk.

Június 29-én, csütörtökön délután indultunk útnak és 30.-án hajnali kettő körül érkeztünk meg. A késői lefekvés ellenére 7:00-kor már a nagyszínpadnál voltunk, hogy a szervezőkkel, önkéntesekkel és fellépőkkel együtt imádkozzunk és dicsérjük az Urat. A pénteki nap további részében egy kicsit pihentünk, majd átnéztük a dalokat. A próbára már csatlakozott hozzánk néhány énekes, akik a helyi Glory Dicsőítő Zenekar, valamint a Band' Ora csapatának oszlopos tagjai, ugyanis a szombat esti dicsőítő koncerten velük kiegészülve szerettünk volna a színpadra állni. A próba és a vacsi után mi is kimentünk a térre, hogy meghallgassuk Benedek tanúságtételét, majd együtt dicsőítsük és imádkozzuk végig a Hillsong London koncertjét. Az utca percek alatt megtelt emberekkel, és mindenki szívvel-lélekkel énekelt, ugrált, táncolt. Érezhető volt, hogy az angol csapat nem csak zeneileg, hanem lelkileg is felkészült arra, hogy a népet vezesse a dicsőítésben.

Másnap ismét tartottunk egy próbát, délután pedig együtt imádkoztunk, hogy mi is megérkezzünk Isten jelenlétébe, és megkérdezzük az Urat, mit szeretne aznap este üzenni az embereknek. A közös ima nagyon mélyre ment, és több képet, igét is kaptunk, amit az később meg is osztottunk a dalok között.

Este óriási élmény volt a színpadon lenni. Nem azért, mert minden tökéletesen sikerült volna zeneileg vagy technikailag, hanem azért, mert azt éreztük és láttuk, hogy az emberek tényleg nem csak énekelgetnek, hanem velünk együtt szívből imádkoznak. Olyan jó volt megélni, hogy a délutáni közös imában mi már elindulhattunk a dicséretben, és így este Isten kegyelméből valóban vezetni tudtuk a népet az imádatban. A dicsőítő koncertnek egy nagyon szép és ikonikus pillanata volt az is, mikor a Hívlak Jézus c. dalt énekeltük, és Laci 2 refrén között megkérte az embereket, hogy kapcsolják be a telefonjukon a lámpát, és világítsanak, hogy ezzel is kifejezzük a refrénben szereplő sort: "szűnik az árnyék (Jézus) fénye elől". Perceken belül világos lett az egész utca, és ameddig a szem csak ellátott, mindenhol emberek voltak. Gyönyörű volt! Dicsőség Istennek!

Nagyon hálásak vagyunk a FeltöltŐ szervezőinek és önkénteseinek, hogy idén is részesei lehettünk ennek a csodálatos eseménynek, és reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

Tihanyi Klári

További képek: ITT



Megjegyzések