ismét erővel tudott megérinteni a megváltás jelentősége...

Januárban folytatódott az ÁSZÁF3 sorozat, ahol a dicsőítésről, az Isten jelenlétében élt életről és az ebből fakadó evangelizációról tanulhattunk.

A péntek estét a szokásos nyitott dicsőítéssel kezdtük, ahol a dalok között elhangzott az örömhír. Volt, akit az érintett meg, hogy kezdetben Isten szívéhez közel voltunk, de ezt elutasítottuk, nem kértünk a szeretetéből. Többen is megélhettük már, hogy próbáltunk szeretni valakit, a személy viszont nem fogadta be a közeledést. Ez a tapasztalat rámutathat Isten érzéseire az ő gyermekei iránt. Más valaki azt emelte ki, hogy milyen szép, hogy Isten számára fontosabb a kapcsolat, mint az, hogy kinek van igaza, vagy hogy az ember mit érdemelne jogosan.

Számomra különleges volt megélni, hogy amikor Jézus keresztáldozatáról volt szó, ismét erővel tudott megérinteni a megváltás jelentősége. Könnyes szemmel hallgattam Laci üzenetét a keresztre feszített sáros szívünkről és arról, hogy Jézustól új szívet kaphatunk. Hálásan gondoltam vissza azokra, akik évekkel ezelőtt elmondták nekem az örömhírt, és akkor még nem is sejtettem, hogy milyen nagy változásokat hoz majd az életembe. Bízunk benne, hogy a jelenlévők közül is többen lesznek, akik fordulópontként tekintenek majd vissza erre az estére.

Szombaton délelőtt a kérügma következő pontjáról, a bűn témájáról tanított Laci. Ezután egyéni csendes időben felkészültünk a gyakorlati részre, hogy utána kiscsoportban megosszuk egymással a témához kapcsolódó tanúságtételünket, a téma főbb pontjait és a hozzá kapcsolódó igerészeket. Ismét bátorító volt testvéri közösségben az Úr előtt lenni, dicsőíteni, imádkozni, gyakorolni az örömhír megosztását.

Pecze Kriszti

Képek a szolgálatainkról: ITT







Megjegyzések