Hová tűnt az az egy hónap? :)

Az elmúlt egy hónap annyira sűrű lett szolgálatok szempontjából, hogy nem is nagyon tudtunk életjelet adni magunkról itt a blogon. De most úgy döntöttem, hogy egy hosszabb bejegyzésben tömören leírom, merre fele jártunk, és mik történtek velünk.

Az egyik, amit mindenképpen meg kell említenünk, az az online tüzek témája. Május 16.-án Budapest, május 19.-én Szeged, június 2.-án pedig Kecskemét számára tartottunk online Tűz-evangelizációt. (Az utolsót pedig jövő szerdán fogjuk tartani Gyöngyös részére.)

Már korábban felmerült az igény, hogy újra kellene szervezni Tűz-evangelizációkat, ahol az emberek hallhatják az örömhírt, megismerhetik hitünk alapjait, találkoznak tanúságtevőkkel, és együtt dicsőíthetnek, imádkozhatnak. Sok barátunk összefogásának és munkájának köszönhetően végül szépen le tudtuk bonyolítani ezeket az alkalmakat, és mindenki bele tette a saját munkáját. Így mondhatjuk: "teamwork makes the dream work." Eredetileg élőben szerettük volna megvalósítani ezeket az alkalmakat, de ember tervez, Isten végez - a járvány miatt az online világba kényszerültünk. És lehet, hogy ez sok kihívással járt számunkra, de így valószínűleg még több emberhez jutott el az üzenetünk, mint ha "csak" élőben lett volna. 

A tüzek mellett további két szerdán találkozhattatok velünk még a jól megszokott CSODÁ-kon is: május 26.-án, és június 9.-én.

Az online világon kívül pedig lassan újra elindult az élet "élőben" is. :) Június 22.-én Újpesten jártunk, ahol egy Szentlélek-hívó imaesten szolgálatunk. Egy napra rá, pünkösd vasárnap a gellérthegyi víztározónál dicsőítettünk, és imádkoztunk a városért a zuhogó esőben. Pünkösd hétfőn pedig Máriaremetén a karizmák ünnepén szolgáltunk, ahol a bíboros atya tartotta a szentmisét.

26.-án, ahogyan már írtam, CSODA volt, 27.-én pedig Kiskunhalason jártunk Újuljatok meg! alkalmon. Május 30.-án Laci "gyorsan kiugrott" a Vajdaságba, Becskerekre, ahol a egyházmegyei zsinaton eljátszotta az általa az erre az alkalomra írt vajdasági himnuszt.

Június 2.-án online Tűz volt, június 2.-án pedig ismét szolgálhattunk a babér utcai elsőcsütörtöki szentségimádáson. Nagyon nagy élmény volt. A templom teljesen megtelt, és a szentségimádás ideje alatt ismét lehetett közbenjáróimát kérni és gyónni.

Június 6.-án a Szépjuhászné gyermekvasút mellett található pálos romoknál vettünk részt szabadtéri szentmisén az Új Jeruzsálem Közösséggel. Nagyon nagy élmény volt több, mint másfél év után újra összejönni közösségi szinten, ráadásul egy szép helyen, szentmisére, szentségimádásra és dicsőítésre. 

Mindezen szolgálatok mellett továbbra is voltak kedd esténként alkalmai az Új Jeruzsálem ifjúságának, ahol Laci, meg én (Klári) is szolgáltunk, valamint péntekenként Kecelen ifi alpha is volt, Laci pedig tartott zeneórákat is. 

Most pedig készülünk az utolsó online Tűz-evangelizációra, aztán jön pár különálló szolgálat, majd pedig beindul a nyár, és a táborok és kurzuk kerülnek sorra: Ászáf-kurzus, Lelkes Napok, Új Jeruzsálem, stb.

Tihany Klára









Megjegyzések