Mert ilyeneké az Isten országa...

Június 8.-án Dabas-Sárin jártunk iskolamisszión. A Szent János Katolikus Általános Iskolába látogattunk el, ahol kb. két éve már tartottunk hasonló alkalmat. Az osztályok izgatottan várták az eseményt, az udvaron ülve.

A gyerekek aktívan bekapcsolódtak az éneklésbe és lelkesen mutogattak az „Ő neve bástya” és „Az Úrnak szüksége van rád” című daloknál. Az énekek között Laci mesélt arról, hogy Isten úgy alkotott meg minket, hogy az Ő szerető szívéhez közel legyünk, de a bűneink elválasztanak minket tőle és láncként megkötöznek. Azután elhangzott az örömhír, hogy Jézus az, aki leoldja a láncainkat és visszavezet bennünket a Mennyei Apukánkhoz.

A gyerekek kérésére eljátszottuk a „Ne félj, mert megváltottalak” című dalt is, miközben bátran előre jöttek és a mikrofont körbe adva velünk együtt énekeltek. Az utolsó daloknál pedig már felszabadultan ugráltak és táncoltak.

Öröm volt megtapasztalni ezt az élettel és szeretettel teli légkört az őszinte gyermeki szívek között. Ahogy Jézus is mondta: „mert ilyeneké az Isten országa”  /Lk18,16/

Pecze Kriszti






Megjegyzések