1,5 hét

Már régen írtunk arról, hogy merre jártunk a zenekarral, úgyhogy gondoltam összefoglalom röviden az elmúlt másfél hétnek a szolgálatait és eseményeit.

Dec. 9.-én csütörtökön a kiskunhalasi közösségi házban Hozdik Zsolt atya celebrált szentmisét és azon végeztünk zenei szolgálatot, utána pedig az Újuljatok meg! imaest keretében dicsőítettünk, valamint imádkoztunk a város megújulásáért. Az alkalmat Zsolt atya a Facebook-on közvetítette, amit ITT tudtok visszanézni.

Másnap, dec. 10.-én az orgoványi művelődési házban adtunk dicsőítő koncertet az ottani reofmátus lelkész testvérünk meghívására. Eszter, aki részt vett a nyáron tartott Ászáf-kurzusunkon, az este erejére beállt hozzánk énekelni. Sokan eljöttek az alkalomra, és nagyon volt jó légkör, felszabadultak voltak az emberek. Még egy sófár (ősi zsidó kürt szerű hangszer) is előkerült az utolsó számra.

11.-én szombaton Gyöngyös felé vettük utunkat, ahová Attila, a gyöngyösi baptista lelkész hívott meg bennünket. Az volt az este különlegessége, hogy konkrétan egy moziteremben volt a dicsőítés, és a vászonra a vetítőgéppel raktuk ki a dalszöveget. Annak is örültünk, hogy nagyon jó volt a terem akusztikája. Egész sokan el is jöttek és jó volt megtapasztalni, hogy amint elhangzottak az első akkordok, az emberek felálltak, hogy közösen dicsőítsünk. Miután lezártuk az utolsó éneket is, Attila hirdette az igét és megosztotta a személyes tanúságtételét. Az alkalom után a kedves testvérek pedig még meghívtak bennünket egy finom vacsorára.

Vasárnap Laci Kecelen szolgált a reggeli szentmisén, és legközelebb csak kedden találkoztunk Budapesten, az Új Jeruzsálem Ifjúságának dicsőítő szentségimádásán. A szentségimádás a felsőkrisztinavárosi templomban volt megtartva és kb. 50-en voltunk. Nagyon szépen sikerült és sokan kértek közbenjáró-imádságot vagy mentek gyónni.

Tegnap este (16.-án csütörtökön) élő közvetítést sztreameltünk Kecelről, a CSODA (Csiszér Online Dicsőítő Alkalom) keretében. Ezt a közvetítést ITT tudjátok visszanézni.

Holnap pedig Dunaharasztira megyünk a Bárka közösség hálaadó szentmiséjére, és az általuk szervezett dicsőítésre.

Tihanyi Klára

Gyöngyösön:


Orgoványon:


Budapesten:



Megjegyzések