Az élő tűz megváltoztja az életed

„Tűz, tűz, tűz! Szentlélek tűzben jössz!” - Valóban ezt éltük meg Siófokon a múlt hét végén a Tűz- evangelizáción. Megható volt érezni Isten közelségét, a nyitott szíveket, és látni azt, hogy mennyien szomjazzák az Igazságot, Isten szeretetét. A Szent Anna kápolna megtelt Jézust követni vágyó testvérekkel, péntek estétől vasárnap délig együtt fordultunk Isten felé. A dicsőítések, tanítások, buzdítások tanúságtételek, szentmisék és prédikációk ismét bizonyságul szolgáltak arra, hogy Istenben van a mi boldogságunk. A legnagyobb öröm volt látni azt, hogy sokan döntöttek Jézus mellett, és nyitották ki előtte életük kapuját. A Szentlélek még az utcáról is behívott járókelőket a kis kápolnába.
 
Legyen áldott az Úristen, hogy ismét sok szívben fellobbantotta a lángot, amely iránta ég, s melynek tüzében elég minden gonoszság, félelem, aggodalom, békétlenség, szomorúság. Hiszen, a mi Atyánk, Apukánk minden helyzetünkben velünk van, ahogyan azt a 139-es zsoltár is szólja: 

Hová futhatnék lelked elől? Hová menekülhetnék színed elől? Ha felszállnék az égig, ott vagy. Ha az alvilágban tanyáznék, ott is jelen vagy. Ha felölteném a hajnal szárnyait, és a legtávolibb partokon szállnék le, ott is a te kezed vezetne, és a te jobbod tartana. Ha azt mondanám: Borítson el a sötétség, és az éj úgy vegyen körül, mint máskor a fény: neked maga a sötétség sem homályos, s az éj világos neked, mint a nappal. Te alkottad veséimet, anyám méhében te szőtted a testem. Áldalak, amiért csodálatosan megalkottál, és amiért csodálatos minden műved. Lelkem ismered a legmélyéig, létem soha nem volt rejtve előtted.

Berta Bea
















Megjegyzések