Lelkigyakorlat Margaritha nővérrel Gödöllőn

Margaritha nővér 61 évvel ezelőtt mondott igent Jézus hívására: "Én Téged akarlak szerzetesnővérnek." Egy újabb hívásra pedig 3 éven keresztül minden hajnalban 3 órakor felkelt, hogy az Oltáriszentség jelenlétében töltse az időt reggel 6-ig. Jézus felkészítette őt arra az elhívásra, amit ma, 82 évesen is töretlenül tesz: hirdeti az evangéliumot, Jézus gyógyító szeretetét adja tovább. Megszámlálhatatlanul sokan nyernek lelkigyakorlatain testi és lelki gyógyulást, kapnak a kőszívük helyett élő hússzívet, hogy a feltámadt Jézus örömében tudjanak élni szabadon. Megragadott az, mennyire nem akar a nővér az őket körülvevőknek "megfelelni", egyedül az fontos számára, hogy továbbadja, amit Jézus mond neki.

Mert Jézus szól ma is:
-nyíltan bűnnek nevezve a bűnt a nők öltözködésével kapcsolatban,
-Isten hangja iránti engedetlenségünkkel kapcsolatban,
-hogy az imádságra nem szánunk időt...

Bátor és őszinte. Erőt és tekintélyt sugároz lényével annak ellenére, hogy idős és nem túl magas nővér.
Istennek szenteli minden áldott napjának több óráját személyes imádságában. Igen, ebből fakad az ÉLET. Isten jelenlétében lenni, Őt hallgatni, Jézusnak mindenben engedelmeskedni. Semmit nem tesz anélkül, hogy meg ne kérdezné: Jézus, Te mit akarsz? Hogyan csináljam? Az Igét hirdeti. Az élő Igét.

Lelkigyakorlatán árad a kegyelem. Személyesen is megtapasztaltam Istennek a mélységbe elérő gyógyító szeretetét, amikor úgy kezdtek folyni a könnyeim, hogy nem is tudtam, miért. S néhány perc után jött fel bennem egy-egy szó, amiből tudatosult bennem, ami fáj. S tudtam, gyógyítani akarja Jézus. Ott és akkor. Itt és Most. Mert Isten szeretete örök.

"Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké." 
/Zsid 13,8/

A lelkigyakorlaton külön ajándék volt számomra, hogy Laciék vezettek bele minket a dicsőítésbe. Sokan jöttek oda hozzájuk megköszönve szolgálatukat. Kiemelve néhány szempontot:
- a dalok nagyon sokfélék: kapnak belőle azok, akik idősebbek, s a sárga könyves énekeket ismerik,
s sok az új, gyönyörű dal-imádság is,
- megköszönték alázatukat,
- figyelmüket, ami a lelkigyakorlatot vezetők felé irányult folyamatosan,
- a szeretet-egységet, összehangoltságot, ami a zenekar tagjai között van,
- és az örömet, amivel szolgálnak.

Hála és dicsőség legyen a Mindenhatónak, mert ott lehettem!

Szeretettel:

Nagyné Bolla Heni (Új Jeruzsálem Katolikus Közösség)

Megjegyzések