Tiszafit

Augusztus 3-án délelőtt útnak indult a zenekar Tiszafüred felé, ahol hetedik alkalommal került megrendezésre a Tiszafüredi Ifjúsági Találkozó. Központi témája a hit és a félelem kapcsolata volt. Útközben, ahogy Laci sorra vette föl a zenekari tagokat és önkénteseket, gyakorlatban is szembesültünk a téma fontosságával. Telefonon kaptuk a hírt, hogy a helyi plébános, aki a tábor nyitóelőadását és a szentmiséket tartotta volna, lebetegedett. Ebben a szorult helyzetben végül minket kértek föl, hogy tartsuk meg a táboridító tanítást. A Szentlélek vezetésével sikerült összeállítani az előadást, melyben Lacin kívül egy-egy tanúságtétellel Klári és Évi is részt vett. 

"Miért féltek? Még mindig nincsen bennetek hit?" 
Mk 4,40

Érkezésünkkor a szokásos közvetlen szeretettel fogadtak minket. Jó volt újra részesülni a tiszafites családias légkörben, ami miatt minden évben izgatottan várják találkozót a résztvevők, és persze mi is.

A hét folyamán a zenekar biztosította a napi szentmisék és a városon át megrendezett keresztút zenei szolgálatát, illetve a dicsőítéseket. Ezenkívül a nyitó és zárótanítást is a zenkar tagjai állították össze.

A szolgálatunkhoz két új fiatal is csatlakozott, Verka és Julcsi, akik szerettek volna tapasztalatot szerezni a dicsőítő életmódról. Napközben és a próbák alatt foglalkoztunk zenei ismeretekkel, ezen túlmenően a dicsőítés lelki háttárét is megízlehették, amely elengedhetetlen része a dicsőítő szívű életformának.

A napi lelki programok mellett a kikapcsolódás is helyet kap a találkozón, melyhez a Tisza-tó kínál remek lehetőségeket. Délutánonként mi is strandoltunk és kipróbáltunk több vízi sportot a fiatalokkal együtt.

A találkozó programjai, mint a táncház, az esti sütögetés, tábortűz, társasozás, csapatépítők stb., helyet adnak minőségi beszélgetéseknek, a szeretet megélésének, mely által egymáshoz és Istenhez is közelebb kerülhetünk.

Hálásak vagyunk, hogy idén is részt vehettünk, szolgálhattunk a Tiszafiten.

Pecze Kriszti

További fényképek: ITT





Megjegyzések