CSIT

2022-ben augusztus 9 és 13 között került megrendezésre a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, röviden: CSIT. A szervezők minket is meghívtak, hogy szerda este tartsunk egy kb. másfél órás dicsőítést a fiataloknak a Szent István Otthon udvarán felállított színpadon.

Az idei találkozó mottója 3 az 1-ben volt, ami az EGYéniségre, EGYségre és EGYházra utalt. A héten a résztvevők számára voltak kiscsoportos beszélgetések, csapatépítő játékok, műhelyek, pódiumbeszélgetések, és minden nap közösen ünnepelték a szentmisét is.

Nagy öröm volt számunkra, hogy ebbe vidám, fiatalos légkörbe belecsöppenhettünk egy estére. A szervezők nagy szeretettel fogadtak minket, és a technikai stáb nagyon segítőkész volt, mindent megtettek, hogy jól működjön a hangosítás, és számunkra is megfelelőek legyenek a beállítások. Hálás köszönet nekik a sok munkáért!

Amint elkezdtük a dicsőítést, egyszerűen döbbenetes volt megtapasztalni azt az erőt, ami a közös Isten-dicséretből fakadt. A színpad előtt, a csillagos ég alatt, ott állt velünk szemben 600 fiatal és teljesen nyitottan, szívvel-lélekkel kapcsolódtak be az énekekbe. Kitárták a kezeiket, becsukták a szemüket és Istennek énekeltek. Csodálatos volt látni azt a szabadságot, egységet és hitet, ami sugárzott róluk, belőlük. Számomra ez az este volt a nyár egyik legszebb szolgálata.

Tihanyi Klára

(További képek ITT.)





Megjegyzések