Közbenjáró konferencia & TŰZ & Új Jeruzsálem Katolikus Közösség nagyközösségi alkalom

Mozgalmas, áldott együttlétet éltünk meg 2022. dec. 3-4-én, a Szent II. János Pál Pápa Gimnázium dísztermében, Budapesten.

Romeo Fernando indiai szolgáló testvér érkezett hozzánk két szlovén testvérrel, Matej Križanič diakónussal és Blaž Bilban testvérrel.

Szombat délelőtti szolgálatuk a közbenjárásba vezetett be mélyebben minket: újra felismertük, hogy harcainkat szellemben vívjuk; a szeretteinkért imádságban küzdhetünk; az országunk, nemzetünk sorsa, jövője a mi kitartó imádságunktól is függ!

Romeo nem csupán szavaival tanított minket, hanem folyamatosan beszólított a gyakorlatba is: amit tanított, azonnal csináltuk is! Felelősséget helyezett ránk, sok testvér újult erővel, lelkesedéssel indult haza. Hálásak vagyunk, hogy sokfelől hozott el az Úr régen látott és új testvéreket is, külön örültünk a Szlovákiából érkező csapatnak. Nemrég jártunk náluk…

A szombat délutáni Tűz evangelizáció leginkább belső sebeink, fájdalmaink gyógyulására volt: Romeo imádkozott a közbenjáró testvérekkel. Jó volt átélni azt, hogy Isten Lelke mennyire ismer minket, azt, hogy az Atya nem akarja, hogy fájdalmainkat hordozzuk. A könnyek megmutatják, amikor a Lélek szelíden és erővel cselekszik, gyógyít, vigasztal. Így történt most is. Sokszor nem is értjük pontosan, miért is, de folynak a könnyeink, s tudjuk, hogy Isten gyógyít valamit a bensőnkben. Hála legyen érte a minket végtelenül szerető Istennek!

Vasárnapi nagyközösségi napunkon a szellemi fegyverzetről tanított Romeo, magunkra öltöttük ezeket a fegyvereket s dicsőítve Istent, hálát adva neki, nyelvimával és saját szavainkkal küzdöttünk szellemben. Bűnbánatot tartottunk abban, amit az Úr megmutatott; kértük és fogadtuk a Szent Lélek ajándékait, köztük az ismeret szavát.

Zenekarunk szombaton délelőtt és délután, és vasárnap, a nagyközösségi alkalmunkon is végig vezetett minket a dicsőítésben. Szolgált a szentmisében s minden imádságban, amit Romeo kért és vezetett.

Kunszabó Panni kapott egy képet róluk: Az élő víz akar folyni, de kövekből, sziklákból emelkedik egy fal, egy gát, ami miatt nem ér el minket. A dicsőítő zenekarunk tagjai szedik ki, rombolják le ezeket a téglákat, köveket, hogy egyre jobban elérjen minket. A dicsőítéssel, amibe vezetnek bele hűségesen minket is, folyamatos, nem lankadó erővel, kitartó dicsőítő imádsággal rombolják le a gátat, hogy az élő víz szabadon áradhasson ránk, a Közösségre.

Legyen áldott Isten az ő szolgálatukért és szolgálatukban! Köszönjük Lacinak és Zenekarának hűségüket.

Szeretettel:

Nagyné Bolla Heni

További képek: ITT





Megjegyzések