„Kelj föl, ragyogj, mert elérkezett világosságod”

Február első hétvégéjén, szombaton délelőtt közbenjáró imádságban vittük Isten színe elé a zenekarral s néhány testvérrel a hétvégi alkalmunkat.

Isten hívására jöttünk össze a Szent II. János Pál Iskolaközpont dísztermében: szombaton délután Tűz evangelizációra vártuk az érkezőket, vasárnap pedig közösségi alkalmunkon lehettünk együtt. 

A terem megtelt, több mint százan dicsőítettünk együtt. A Szabó család őszinte tanúságtétele megindító volt, a hatalmas Isten erejét hordozza. Hallhattuk, hogyan újít meg s formál egy emberileg reménytelen családi helyzetet az Úr Isten. A délután folyamán többen szólaltak meg, rövidebb buzdításokkal, tanúságtételekkel gyógyításról, Isten vezetéséről, a kegyelem teljességéről, ami Jézus Krisztusban adatik meg nekünk.

„Ne mondd azt, hogy ifjú vagyok, hanem menj el azokhoz, akikhez küldelek…” /Jer 1,7/

Hiszem, hogy ennek az Igének engedelmeskedve beszélt Klári, Kriszti és Benedek. Ami számomra kegyelem volt őket hallgatva, az az, hogy Isten mekkora bölcsességgel, milyen tiszta látással ajándékozza meg a fiatalokat, s hogy ezt bátran átadták nekünk. Az élő Isten személyes kapcsolatra hív és vár. Minden nap. Ő az élő víz forrása, Ő az, aki éltető Lelkét adja, ha kérjük s vágyakozunk rá. Ezért imádkoztunk, s emeltük fel Jézus Krisztus szent nevét.

Vasárnap a reggeli dicsőítés után Nagy Zsolt tanítása következett arról, hogy Isten már itt a földi életünkben elkezdi az örök életet; örök boldogságunkat megvalósítani: csak a kegyelemhez hozzákapcsolódva élhetjük boldogan, teljességgel életünket. Krisztushoz való egyre mélyebb és teljesebb kapcsolódásunk, s vele egyesülésünk az elhívásunk. Krisztusban égni állandó lángolásban, hogy elmondhassuk szent Pál apostollal együtt:

„Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem.” /Gal 2, 20/

Nem kevesebbre, de erre hívott meg mindnyájunkat Isten. A szentmisében együtt ünnepelhettük Jézus halálát és feltámadását. Hálásak vagyunk, hogy megint sok testvér és család jött el közösségünkből, s azért is, mert látjuk és tapasztaljuk, hogy Isten valami újat készít…

Úr Jézus Krisztus, Te értem meghaltál a kereszten. Hiszem, hogy áldozatod ma is élő, örök áldozat, mert engem szeretsz és örök életre hívsz. Uram, szent Lelked által vezess, hogy egészen átadjam gondolataimat, vágyaimat, akaratomat minden nap Neked. Életem Benned lesz teljes élet, valósítsd meg bennem és általam legszentebb tervedet. Hálát adok azért, mert újra hívsz:

„Kelj föl, ragyogj, mert elérkezett világosságod” /Iz 60,1/

Nagyné Bolla Heni

További képek:  ITT



Megjegyzések