„Jónak lenni jó!” (Böjte Csaba)

Nagy izgalommal és várakozással teli időszakon vagyunk túl, hiszen a számomra két nagyon fontos személy volt egy időben, egy helyen… nem máshol mint a plébániánkon (a XVI. kerületi Sashalmi Krisztus Király Plébánián). Ha valaki most megkérdezné tőlem, milyen egy megvalósult „keresztény álom”, ahol a hitelesség és az alázat találkozik, akkor azt mondanám menjen el egy Böjte Csaba misére, ahol Csiszér László és zenekara adja a zenei szolgálatot.

Január óta nagy szervezés, telefonáltgatások, megbeszélések előzték meg ezt az alkalmat és a Szentlélek úgy alakította, hogy egyszerre itt tudtak lenni mindketten. Böjte Csaba miséjén részt venni úgy, hogy a lányom is tevékenyen részt vett a ministránsok között, emelte számomra az amúgy is emelt hangulatot. Dicsőítéssel kezdődött a szentmise, majd Csaba atya szép prédikációjában beszélt a „nevelt” gyermekeiről, a Szent Ferenc Alapítvány által megélt eseményekről, aminek az lett a mottója: „Jónak lenni jó”; és minket is arra buzdított, hogy Jézus szemével nézzük az embereket és úgy szeressük egymást, mint ahogy Jézus szeret minket. Több százan hallgatták Csaba atya tanítását, hiszen a templomunk tele volt nyitott szívű és lelkű fiatalokkal és régebb óta fiatalokkal. Laciék (mint mindig) a zenéjükkel olyan hangulatot teremtettetek, hogy szinte érezni lehetett a Szentlelket.

A mise végén váratlanul meglepetésszerűen még a szülinapomra személyes áldásban is részesültem… na ez volt egy beteljesült álom egy rendezvényszervezőnek, nekem. Így az alkalom végére teljesen kiteljesedett és értelmet nyert Csaba Atya mottója, miszerint JÓNAK LENNI JÓ!

Köszönöm Böjte Csaba! Köszönöm Csiszár Laci és zenekara!

Szabó-Sebők Andi

További képek és közvetítés az alkalomról: ITT



Megjegyzések