Országos Katolikus Karizmatikus Találkozó

Az idei országos katolikus karizmatikus találkozó október 22-én Kaposváron, a városi sportcsarnokban került megrendezésre. A házigazda Varga László, kaposvári püspök atya volt. Hálát adunk az ő személyéért is a Jóistennek, hogy így befogadta és támogatta ezt az alkalmat. Ahogyan azt a prédikációjában is elmondta, úgymond próféta prófétai szó teljesedett be ezzel az eseménnyel, mert amikor meghívták az aréna átadóünnepségére, akkor azért imádkozott, hogy ne csak világi, hanem keresztény rendezvények is legyenek benne. Azóta ez már kétszer is megvalósult: először az Ezazanap! roadshow alatt, másodszor pedig most, az országos katolikus karizmatikus találkozón.

A találkozón Josip Loncar és Mijo Barada előadásait hallgathattuk meg, amik egyben tanúságtételek is voltak. Az előadásokon kívül volt még szentségimádás, közbenjárás és dicsőítés is, de ami személy szerint nekem az egyik legerősebb mozzanata volt a napnak, az a szentmise. Ahogyan együtt ünnepeltünk, és a mise végén pedig teret adtunk a Szentléleknek: engedtük, hogy ismeretszavában szolgáljon köztünk. Ez nagyon sokakat megérintett.

Varga Laci püspök atya prédikációja is nagyon jó volt, amelyben a békességre buzdított bennünket. Nem pusztán arra a békére, amit itt a világban el tudunk érni, hanem arra ami Jézus Krisztusból származik. Ez egy óriási különbség számunkra, hogy mi keresztények nem csak olyan értelemben akarjuk a békét, hogy ne bántsuk egymást, hanem úgy, ahogy Krisztus adja. Jézus azt mondja, hogy:

"Békét hagyok rátok, az én békémet adom nektek!"
/Jn 14,27/

Fontos, hogy ezen imádkozunk, ezen legyünk, hogy a szívünkben megfoganjon ez a békesség.

Aminek még szintén nagyon örültünk, hogy jó volt sok-sok ismerőssel, testvérrel találkozni, és jó volt együtt dicsőíteni Flach Feriékkel, a pécsi közösséggel, dicsőítő csapattal is. Óriási szeretet volt a testvérek között. Ezért is hálát adunk!

A találkozó mottója pedig az volt, hogy: Új életre hívsz! Úgyhogy mi is engedjük, hogy a Szentlélek új életre hívjon, és ne csak a karizmatikus találkozó alatt, hanem utána is legyünk a békesség és az imádság emberei! Ámen! 

Csiszér László

További képek: ITT





Megjegyzések