Elsőpénteki dicsőítő szentségimádás Szegeden

Egy Szegeden havi rendszerességgel megvalósuló szentmisén és dicsőítésen kaptunk lehetőséget a zenei szolgálatra március 3-án este 6-tól kezdődően. Varga Attila atya mutatta be és prédikációjában a Máté 5:20-26 alapján buzdított minket.

Egy két gondolat, ami engem nagyon megragadott ebből, hogy az evangéliumban Jézus meghív minket arra, hogy a szent negyven napban ezt az Isten-képmásságot, ami a bűn által eltorzult, a felszínre jöjjön, hogy felismerjem először is magamban, hogy Isten képére és hasonlatosságára vagyok teremtve. Ez a teremtettségem szent, Krisztusban megszentelődött, meggyógyult, megváltódott. Számomra reményteli volt még azt hallani, hogy az Egyház zarándokúton van, és amíg úton van, addig van lehetőségünk kiengesztelődni testvéreinkkel.

A szentmise után egy rövid átállás után egyből meg is kezdődött a szentségimádás, ahol a dalok között volt lehetőségünk a csendben is figyelni Isten hangjára. Nagyon erős pillanatot éltünk meg különösen az alkalom vége felé közeledve, ahogyan a Romjaimba élet száll című dalt énekeltük. Kláriban különösen is megerősítette a Szentlélek, hogy a szegedi közösségek egységéért kezdjen el közbenjárni. Azt a spontán szöveget kezdte „kiénekelni”, hogy „Te (Isten) eggyé teszed a közösségeket”. Úton hazafelé már egy visszajelzés is érkezett evvel kapcsolatban, hogy mennyire aktuális ezért a területért imádkozni és hogy mennyire gyógyítólag hatott ez az imádság.

Egy másik testvérünk pedig arról számolt be az alkalom után, hogy a dicsőítésben újra gyermeki szabadsággal tudott jelen lenni, és még feltűnt számára, ahogy a jelenlévő családok az egymásért való imában és utána egy-egy ölelésben a Szentlélekben tudtak egymáshoz közeledni. Nyilvánvaló számára, hogy a Szenléleknek terve van ezzel a közösséggel és Szegeddel, hiszen alkalomról alkalomra egyre többe szomjazzák az Urat, és ezek a dicsőítések egyre felszabadultabbak.

Számunkra is nagyon áldott volt ez az este, és nagy öröm volt, hogy ennek részesei lehettünk.

Váradi Tibi

További képek a szolgálatainkról: ITT




Megjegyzések