Hogy a menny a földdel egy legyen…

Március 4-én ismét Tűz evangelicációt szerveztünk az Új Jeruzsálem Katolikus Közösséggel közösen és most is az alkalom előtti délelőttön összegyűltünk, hogy imában Isten elé borulva keressük az Ő akaratát az alkalommal kapcsolatban. 

A 85. zsoltár szavaival léptünk bele az imádságba és úgy éreztük, többünkhöz is különösen szólt ez a rész: „A földből kisarjad a hűség, az égből igazságosság tekint le. Igen, az Úr kiárasztja áldását és földünk meghozza termését.” /Zsolt 85:12-13/ Azt a képet mutatta többünknek a Szentlélek az alkalommal kapcsolatban, hogy olyan csatornarendszerekké kell vállunk, amelyek folyamatosan összeköttetésben vannak a Folyóval; nekünk csak engednünk kell, hogy rajtunk keresztül kiömölhessen az Élő Víz oda, ahová azt Isten szeretné. Emellett az Élő Vizet azért visszük az emberekhez, hogy megmutassuk nekik, hogy VAN Élő Víz, aminek a partján az igazi gyümölcsök teremnek. Nagyon erős volt számomra, ahogyan egy szívvel, egy lélekkel kiáltottunk az Úrhoz, hogy valóban a menny a földdel összeérhessen aznap.

Délután az alkalmon Laci, Julika és Zsolti vezetett minket végig az örömhír hat pontján, és szép volt aznap is megerősödni abban, hogy Isten engem ma is át akar ölelni, a kérdés csak az, hogy én igent mondok-e Rá. Hiszen maga a Szentlélek az, aki a szívünkbe írja az Atya szívének vágyait. Isten szomjazik arra, hogy szomjazzak Rá. 

Közben pedig Alice is buzdított minket a tanúságtételével és pont erről beszélt, hogy hogyan ismerte fel az életében, hogy sem sikerek, sem szerelem, se semmilyen földi boldogság, csak egyedül Isten az, aki az ürességet be tudja tudja tölteni az ember szívének mélyén. 

A buzdítások között több alkalommal is kihívtuk az embereket, hogy közbenjárhassunk értük személyesen és bennem akkora öröm volt, ahogyan láthattam, hogy az emberek azzal, hogy kijönnek kimondják Istennek az igenüket. Hiszem, hogy Istennek ez már elég és közel jött aznap este mindazokhoz, akik megtettek egy lépést Felé. Imádkozzunk azért, hogy Isten folytassa mindazokban a munkát, akik aznap este kimondták az első, vagy akár már a sokadig igenüket. Áldott legyen a mi Istenünk!

„Bízom is abban, hogy aki megkezdte bennetek a jó művet, teljessé teszi azt Krisztus Jézus napjáig.”
/Fil 1:6/
Noé Benedek

Közvetítés az alkalomról: ITT
További képek: ITT








Megjegyzések