A találkozás öröme az Úrral...

Az adventi időszak kezdetén, december 4-én, hétfőn Csiszér Laci és zenésztársai voltak a vendégeink az idei ötödik dicsőítő imaestünkön Hódmezővásárhelyen.

Annak ellenére, hogy hétköznap volt, mégis körülbelül 100 érdeklődő töltötte meg a belvárosi Szentháromság templomot. Külön örültünk, hogy minden korosztály együtt dicsérte az Urat, az általános iskolásoktól a nyugdíjas testvérekig minden generáció jelen volt az imaesten. Ajándék volt két pap testvérünk jelenléte is, akik egész idő alatt gyóntattak, és fogadták a bűnbánókat. Szintén nagy ajándék volt, hogy együtt dicsőíthettünk Csiszér Laciékkal.

A dicsőítés Jézushoz emelte szívünket, érezhető volt a Szentlélek kiáradása mindannyiunkra. Jó volt átérezni: „Mily jó és kedves mikor a testvérek harmóniában, jó egyetértésben élnek” (Zsolt 133:1), ahogy a testvérekkel együtt dicsőíthetjük a mi Urunkat és Megváltónkat.

A dicsőítés után egy megérintő buzdítás következett. Laci Zakeus történetén keresztül mutatta be, hogy milyen Jézus tekintetével találkozni. Hogyan változik át ez az ember, akit Jézus megszólít, akinek átlépi bűnös küszöbét, és aki hatalmas változáson megy át egy pillanat alatt. Jézus tekintete és személyes megszólítása által újjászületünk. Ezt mi is megtapasztalhattuk…

A buzdítás után az imádságé volt a főszerep. Az imán, a próféciákon és ismeret szaván keresztül még inkább az élő Jézus jelenlétébe kerültünk. Ezután volt lehetőség egy lépést is tenni: személyes szentségi áldásért lehetett kijönni az oltárhoz, amivel szinte mindenki élt. A megrendült arcok, könnyes vagy éppen örvendező szemek tükrözték a kegyelmi pillanatokat. A végén még egy közös áldást is kaptunk Zsadányi József szentesi plébános atya által, majd néhány ujjongó dicsérettel zártuk az estét.

Az imaest végén és azóta is jó néhány tanúságtételt, pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevőktől, ami számunkra különösen fontos, mert ezáltal megerősítenek minket is abban, hogy növekedünk Isten kegyelmében. Egy, már nem a fiatal korosztályhoz tartozó hölgy elmondta, hogy elsősorban gyónni jött, mert alapvetően idegenkedik a hangos dicsőítéstől. Azonban a szentgyónás után még visszaült a helyére és egyszer csak úgy érezte, hogy mázsás terhek gördülnek le róla és teljesen felszabadult. Ezek után végig maradt és örvendezve tudott bekapcsolódni a hangos és örömteli dicsőítésbe. 

Ilyen ez, amikor szemtől szembe találkozunk azzal az örömmel, és békével, amit csak Jézus Krisztus adhat meg számunkra. A találkozás öröme az Úrral az, ami leginkább megfogható volt ezen az estén. Isten ajándékai gazdagon adattak.

Az alkalom után egy hittanár pedig arról számolt be, hogy csodaként élte meg, hogy féltucat középiskolás tanítványa, akiket elhívott az imaestre, végig maradtak és láthatólag jól érezték magukat. Több visszajelzést és bizonyságot hallgatva biztosak vagyunk benne, hogy ez az este különösen áldott volt mindannyiunk számára és elmondhatjuk, hogy a Szentlélek Hódmezővásárhelyen is kiáradt!

„Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” (2Kor13, 13).

Farkas Noémi, Burai Norbi

Képek a szolgálatainkról: ITT




Megjegyzések