Isten cselekszik a dicsőítésben!

November 29-én, szerdán a vajdasági Szabadka református gyülekezeti helyén (ősi szokás szerint 🙂) dicsőítő estet tartottunk. Az oda- és visszautunk is áldott volt, a határon sem volt probléma, hála Istennek!

Az alkalom a szokásosnál is mélyebb, imádságosabb és bensőségesebb volt. Laci buzdításában az Apcsel 2:47 igeszakaszt hozta fel: „mindenki szerette őket, dicsőítették az Istent, és az Úr napról napra növelte az üdvözültek számát.” Ez ma is igaz, Isten cselekszik az ő népe között a dicsőítésben. Hisszük is, tapasztaljuk is, hogy minél mélyebb és átadottabb a dicsőítés, annál inkább tud cselekedni és bevonzani másokat is a Szentlélek. A dicsőítés közben többen adtak hálát, imádkoztak, Isten elé hozták kéréseiket és gondjaikat imaszándékok formájában.


Ezután a helyi gyülekezet pásztora beszélt az adventi várakozás kapcsán Zakariás történetéről, arról, amikor megjelent az angyal a templomi szolgálata közben. Zakariás, mivel nem hitt, megnémult egészen gyermeke, János születéséig. A lelkész kifejtette, hogy Isten ismeri legbensőbb vágyainkat, ahogy Zakariásét is. Párhuzamba hozta a történetet a mai emberrel, akit Isten ma is próbára tesz, felkészít, megajándékoz. Sokszor fáradtak vagyunk, csalódottak, de Isten mégis csodát tesz rajtunk keresztül. 

Nyisd meg a szíved! Csendesülj el! Hallgasd, mit mond Isten! Közel van az Úr! Zakariás hűsége legyen példa mindannyiunknak! 

Az imaalkalom után rövid beszélgetés és hálaadás, megosztás következett… plusz „málnás édesség”!

Istené a dicsőség!

Varga Zoli

Képek a szolgálatainkról: ITT



Megjegyzések