SPOILER: Istenről szólt!

2023. november 24-26 között került sor Marosvásárhelyen az Imádság Háza Konferenciára, ahol a zenekar közösen szolgált az Marosvásárhelyi Imádság Háza dicsőítő csapatával. Mi egy nappal korábban mentünk ki az előkészületek miatt, így csütörtökön reggel indultunk.

Számomra példaértékű volt az a fegyelem, amiben a szolgálók végigélték a konferenciát. A mottó: „SZÓLJON ISTENRŐL!” nem csupán mottó volt, hanem az életüket is átjárta, hiszen érkezésünkkor annyit tettünk csak, hogy kipakoltuk az autóból a technikát s hangszereket, de mielőtt bármit rendezhettünk volna, a vezető, Cotiso Margulescu összehívott bennünket, hogy kezdjük imádsággal: szenteljünk mindent Istennek, történjen minden Isten dicsőségére! Igen, szóljon Istenről a pakolás, beállás, mindaz, amit teszünk. Ez az imádság segített abban, hogy „lélekben” is megérkezzünk a csaknem 8 órás utazás után. Szállásadóink kedvessége, vendégszeretete családias, örömteli hangulatot adott ottlétünknek. A reggelik előkészítésében két kisiskolás fiú segített édesapjának még iskolába indulás előtt. Igazán szívmelengető volt.



Személyes megéléseimet szeretettel hozom Nektek. (Heni)

Mindig nagyon fontos nekem az Oltáriszentség jelenlétében való imádkozás. Amikor éjszakai virrasztásunkra odaértünk az Imádság Házába, kerestem, van-e valahol tabernákulum, Oltáriszentség... nem volt. Mégis, az a jelenléte Istennek, amit ott megéltem, s megéltünk együtt is, nagyon mélyre ment, s ezzel élővé váltak számomra Jézus szavai, s megértettem szívemben, amit a szamariai asszonynak mondott:

„De eljön az óra, és már itt is van, amikor az igazi imádók lélekben és igazságban fogják imádni az Atyát, mert az Atya ilyen imádókat keres magának.” (Jn 4, 23)

Volt közülünk, akinek az öröm töltötte be a szívét, nekem a 16. zsoltár Igéit mutatta a Lélek:

„Szüntelenül az Úr van szemem előtt, meg nem ingok, hisz Ő áll jobbomon (...)
Megmutatod nekem az élet útját, az öröm teljességét színed előtt,
és a gyönyörűséget jobbodon mindörökké.” (Zsolt 16:8,11)

Különleges kegyelemként s megerősítésként éltem meg, amikor másnapi istentiszteletünkön a lelkész a 16. zsoltárral érkezett az Igehirdetésre... 



Csatlakozom Heni szavaihoz, mert a szívemből szólt, és megosztanám veletek én is néhány személyes megélésemet. (Évi)

„Szóljon Istenről!”- olvastuk a plakátokon. Láttuk a gyönyörű, ízléses és igényes dekorációból, a szervezők mosolyából, akik figyeltek a felekezeti, anyanyelvi hovatartozásra; hogy amit emberi képességekből meg lehet tenni, azt ők megtették. De azon felül mindent - még önmagukat is - átadtak Istennek, hogy Ő megmutathassa dicsőségét, mindenhatóságát.

És Isten cselekedett: „Nyitok eget, hogy veled legyek!”- énekelték az Atyáról az első napon az elkötelezett szolgálók. Mert Ő mindent megtesz, hogy felfogjuk végre, hogy mindig jelen van a számunkra. Nekünk kell a szívünkkel felé fordulni - foglalta le az üzenet a gondolataimat.

Aztán jött a szívembe a következő elmélkednivaló: ha számomra a boldogság az általam elképzelt képek beteljesülése, az bálványimádás. Mert a magam alkotta képen van a fókuszom, ennek beteljesülését keresem-hallottam az első tanításban. Én hagyom, hogy Isten töltse be a vágyaimat, vagy ragaszkodom a saját elképzelésemhez?

Megérintett az első este vezetett ima a tékozló fiúkról szóló példabeszéd alapján. Az imavezető a történet néhány szavát az eredeti görög szó többlet jelentésével fordította. (A tanítót megkérdeztük, a https://biblehub.com/-ot használta ehhez, hátha másnak is segítségére válik!) Íme ebből néhány:
  • vagyon: „lét, élet” - ezt osztja meg az Atya
  • eltékozol: „teljesen, alaposan szétszór” – ki csinálja ezt a mi életünkkel?
  • örökség: „a lényeg, önmagából adás” – megértem, hogy kibe vethetem a bizalmamat, aki odaadta értem önmagát
  • nélkülözni: „kisebbrendűnek lenni, a cél teljesítését elbukni, későn érkezni” - kinek látom magamat?
  • fölkelek: „feltámadni, életre kelni” – akarom ezt? Az Atya akarja, hogy éljek!
Volt mit forgatnom aznap este és azóta is a szívemben.

Végül egyet Cotiso tanításából osztok meg, hogy mit él bennünk a Szentlélek... Azt a természetfölöttit, amit a bűnbeeséskor az ördög elhazudott, ellopott tőlünk. Mert mi emberek az Istennel való egységre vagyunk megteremtve, hogy a szeretetét ránk tékozolhassa. Ennek az igazságnak az elhitetését segíti, ebben támasz és felépítő, csodatévő hatalom bennünk a Szentlélek. Akkor én mit akarok? Ennél nincs több és jobb. Hiszek a Jó Istenben? Hiszem hogy ezt velem, bennem is megcselekszi? Foglalja le az ezeken való elmélkedés a gondolatainkat!

Szentlélek, kérlek mutasd meg az Igazságot minderről!

Németh Évi és Nagyné Bolla Heni

Képek a szolgálatainkról: ITT





Megjegyzések