Elsőcsütörtök a Babér utcában

Lassan már szokássá alakul, hogy elsőcsütörtökökön Budapesten, az Angyalföldi Szent Mihály-plébániatemplomban szolgálunk. Ez most sem volt másképp.

Az alkalom szentmisével kezdődött, melyet Hodász András atya celebrált, utána pedig dicsőítő szentségimádással folytattuk az estét. Szentségimádás közben párosával felálltak az imaszolgálatosok, akiktől lehetett közbenjáró-imádságot kérni. Ezt a szolgálatot három, karizmatikus fiatalokból álló közösség tagjai látták el: Leszakadamenny, Fellegvár, Hősök.

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy alkalomról alkalomra egyre többen vagyunk, és a régiek mellett mindig láthatunk új arcokat is. Azt is nagyon jó volt látni, hogy egyre inkább felszabadulnak az emberek az Oltáriszentség jelenlétében, és már nem csak - jó katolikusokhoz híven - a hátsó padokban foglalnak helyet, hanem sokan ki mertek térdelni az oltár elé, köré és kitárt kézzel, kitárt szívvel dicsérték az Urat. Ahogy egy ismerősünk fogalmazott: „Jó látni, ahogy ez a társaság is lassan áttüzesedik. Azt hiszem ilyen egy szentlelkes "grillparti".

Hálásak vagyunk a Jóistennek, amiért mi is részesei lehettünk ennek a mennyei partinak, ünnepi menyegzőnek. Köszönjük Jézus! :) 









Megjegyzések