Tűz Egerben

Most szerdán Egerben tartottunk Tűz-evangelizációt, a Páduai Szent Antal-templomban. (Az eseményről itt láthattok egy rövid összefoglaló videót, amit a Szent István TV készített.) Pető Zsolt, Pawel atya és a helyi közösség tagjai nagyon nagy szeretettel fogadtak minket, és rengeteget segítettek, hogy megvalósulhasson ez az esemény. A szentmisét és a Tűz-evangelizáció első felét, egészen a kérügma végéig élőben közvetítettük is a YouTube-csatornánkon. 

Mi - ahogy máskor is mindig - egy jó 2 órás pakolással hangolódtunk rá az alkalomra. Ahogy telt az idő, egyre többen jöttek be a templomba, ami lassanként kezdett megtelni. Aztán 17:00-kor el is kezdtük az estét egy szentmisével. 

A szentmise után kövezkezett maga a "Tűz-evangelizáció". Laci mindenkit köszöntött, aztán elkezdtük a dicsőítést. Néhány szám után Tihanyi Klára, a zenekar tagja, röviden tanúságot tett arról, hogy hogyan találkozott Istennel és hogyan ismerte meg Őt. A tanúságtétel után még játszottunk 1-2 számot, majd a kérügma következett. Itt Laci tömören, velősen, eszközökkel szemléltetve elmondta hitünk alapjait. Beszélt arról, hogy Isten alkotott minket, de az ember vétkezett és elfordult Tőle, ezért Isten elküldte a Fiát, Jézust, aki megváltott minket, és új életet, új szívet adott nekünk. 

A kérügma után, aki nyitott volt rá és szeretett volna, az előre jöhetett az oltárhoz, ahová a kereszt volt lefektetve, és letérdelhetett a kereszt elé, újra átadhatta az életét Istennek. Rengetegen jöttek előre. Mindenki annyira nyitott volt és látszott, hogy sokakat megérintett a Szentlélek. 

Ezután Pawel atya kihelyezte az Oltáriszentséget és szentségimádással folytattuk. Mindeközben tovább dicsőítettünk és több ismeretszava is elhangzott. 

Az alkalom vége felé még volt pár hirdetés, pl. hogy aki még nem jár közösségbe, az hova mehet. Végül néhány dallal lezártuk az estét és mindenkinek megköszöntük, hogy eljött. 

A Tűz-evangelizációról kaptunk több pozitív és megerősítő visszajelzést. Például volt, aki nem tudta, hogy mi lesz ebben a templomban aznap este, egyszerűen csak azt érezte, hogy muszáj idejönnie. És ahogy közeledett a templomhoz és meghallotta a zenét, ez csak egyre erősödött benne. Az alkalom után azt mondta, hogy még sosem hallott korábban ilyet, és nagyon megérintette az este. 

Nagyon hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy cselekedett a szívekben és hogy használt minket ebben és az Ő eszközei lehettünk. Köszönjük Jézus! :) 



Megjegyzések