Nagyközösségi nap

Találkozhattunk! Megtarthattuk! Nem szigorítottak a járványügyi helyzetre vonatkozó rendelkezéseken! 
Istennek legyen hála, részesei lehettünk egy felszabadító dicsőítésnek, aztán Jézus arcát kutattuk Mikesy Julika - (közösségünk egyik vezetője) - segítségével. Jézusét, aki a mennyei ember. Egészen Isten és egészen ember. Jézusét, aki vándorbotot ragadott, elindult a mennyből és emberré lett. Jézusét, aki átélte az emberlétünk minden nehézségét a fogantatástól a halálig. Jézusét, akit megdicsőített az Atya, és most a mennyben várja "tűkön ülve", hogy mikor jön el újra az Ő ideje, hogy indulhasson vissza értünk. Érted és értem, akik hiszünk benne, és elvigyen oda, ahol helyet készített nekünk. De még Ő sem ismeri ennek az idejét, csak a mennyei Atya. Úgyhogy vár. Indulásra készen. A mennyei ember, aki sóvárog a menyasszonya után: érted és értem, a közösségünkért, az Egyházért.
Jó volt együtt szemlélni Jézus arcát. Alig bírtuk abbahagyni. Mert ahogy keresed az arcát egyre közelebb kerülsz Hozzá. Végre megérinthet Téged, végre megengeded Neki, hogy szeressen, végre elkápráztathat... Velünk is ez történt...
Aztán 3 tanúságtételt hallhattunk a közösségünk tagjaitól arról, hogy mire indította őket a Szentlélek, ahogy Jézust szemlélték:
-egy csapatot böjttel, virrasztással megerősített imára hív,
-egy másik kis csapat fiatal házasok közösségét kezdeményezi,
-egy harmadik, pedig támogató imahátteret szeretne biztosítani a nehéz élethelyzetbe került közösségi tagoknak.
Már itt a földön épül Isten Országa.
A találkozás végén Isten asztalánál gyűltünk össze, ahol Michels Antal atya hirdette az Igazságot a mennyek országáról, a Királyról, a Fiáról, a menyegzőről, a meghívottakról, a szolgákról...  (Mt 22,1-14)
Ezen a napon a Szentlélek rabul ejtette a gondolatainkat. Kérlek, segíts minket Szentlélek, hogy a hallott Igazság megérintse a szívünket is!

Németh Éva

Megjegyzések