Gondolatok a tegnap estéhez

Nagyon áldott volt tegnap este a keceli Szentháromság-templomban az Újuljatok meg! nevezetű alkalom. Jézus közel jött hozzánk. 
18:00-kor szentmisével kezdtünk, utána 20:00-ig tovább dicsőítettük mindenkor szent Nevét. Táplált minket Önmagával, igéjével és testével. Imádtuk Őt, és közben engedtük, hogy igéje világosság legyen a szívünkben, hogy életté és cselekedetté tudjon válni mindennapjainkban, a családban, a munkahelyen, szóval egyszerűen ott, ahol élünk. 
Előző alkalommal Isten újra feltárta végtelen szeretetét. Örök és tökéletes szeretettel szereti Kecel városát, és benne minden egyes embert. Dicsőség neked Atyánk, áradjon a Te szereteted minden családba, minden ember szívébe! 
A mostani együttlét célja Dávid király zsoltárából indult ki: 

"Mosd le bű­nö­met tel­je­sen, tisz­títs meg vét­kem­től!
Go­nosz­sá­go­mat be­is­me­rem, bű­nöm előt­tem le­beg szün­te­len." /Zsolt 51, 4-5/
"Tiszta szívet teremts bennem, Isten, s az erős lelket újítsd meg bensőmben!" /Zsolt 51, 12/

Isten, őszinte bűnbánatra hívja Kecel városát. Lépjünk Isten elé alázatos és megtört szívvel. Isten nem vádol, és nem ítél el, de bűnbánatra hív.

"Jézus adott nekik feleletet: >>Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek.<<" /Luk 5,31/

Atyám, Istenem eléd jövök. Elismerem bűnömet. Köszönöm Jézus, hogy megbocsátasz, és azt mondod: 
"Én sem ítél­lek el. Menj, de töb­bé ne vét­kez­zél!" /Ján 8,11/

Teremts bennünk új szívet, mert: “A szív­ből tör­nek elő a go­nosz gon­do­la­tok, a gyil­kos­ság, a há­zas­ság­tö­rés, a ki­csa­pon­gás, a lo­pás, a ha­mis ta­nú­ság, a ká­rom­lás. Ezek szennye­zik be az em­bert.” /Mt 15,19-20/
Teremtő Isten, teremtsd újjá Kecel városát. Teremts újjá minden szívet, minden családot!
(A következő Újuljatok meg! nov. 12.-én Kiskunhalason lesz, Kecelen pedig, valószínűleg nov. 18.-án lesz, de ezt még pontosabban hirdetjük.)

Csiszér Laci

Megjegyzések